Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Plāno ārstu personas kodus receptēs un nosūtījumos aizstāt ar citu identifikatoru

Lai nodrošinātu lielāku ārstniecības personu datu aizsardzību medicīniskajā dokumentācijā, plāno ārstu personas kodu esamību receptēs, nosūtījumos un citos dokumentos aizstāt ar citu identifikatoru.

Kā portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijas (VM) preses sekretārs Oskars Šneiders, Veselības ministrs Juris Bārzdiņš ( ZZS) uzdevis ministrijas valsts sekretāram Rinaldam Muciņam veikt nepieciešamās darbības, lai vēl šā gada laikā mainītu esošo normatīvo regulējumu un nodrošinātu lielāku ārstniecības personu datu aizsardzību medicīniskajā dokumentācijā.

Jaunā kārtība ļautu ārstu personas kodu esamību receptēs, nosūtījumos un citos dokumentos aizstāt ar citu identifikatoru.

Kā norāda veselības ministrs Juris Bārzdiņš: „Ārsti šobrīd ir teju vienīgā profesija, kuriem tik plaši un publiski jāizmanto savi personas dati gan receptēs, gan dažādās medicīniska satura izziņās. Tajā pašā laikā tieši ārstniecības personu datu aizsardzībai būtu jāpievērš īpaša uzmanība, jo to nonākšana krāpnieku rokās var izraisīt nopietnas sekas gan pacientiem, gan nepatīkamus pārpratumus pašiem ārstiem.”

Bārzdiņš ir pārliecināts, ka mūsdienu informācijas tehnoloģiju laikmetā var atrast risinājumus ārstu personas datu publiskošanas ierobežošanai, tādēļ šis jautājums jāatrisina iespējami drīzā laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas