Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

PLL neatzīst priekšvēlēšanu izdevumu pārsniegšanu

Partiju apvienība Par labu Latviju (PLL) neatzīst, ka būtu pārsniegusi 10.Saeimas priekšvēlēšanu izdevumu apmēru, sacīja PLL Saeimas frakcijas konsultants Arno Pjatkins.

Pjatkins norādīja, ka PLL nepiekrīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) viedoklim un tā lēmumu pārsūdzēs.

Kā ziņots, veicot 2010.gada vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju pārbaudi, KNAB konstatējis, ka PLL 10.Saeimas vēlēšanās par 44 063 latiem pārsniegusi priekšvēlēšanu izdevumu apmēru.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga informēja, ka PLL pārsniegusi priekšvēlēšanu izdevumu apmēru par minētajiem 44 063 latiem, ko veido tā saucamās trešās personas apmaksātās priekšvēlēšanu aģitācijas izmaksas un neatļauts dāvinājums 43 560 latu apmērā no kādas komercsabiedrības, kas no saviem līdzekļiem samaksājusi par partiju apvienības priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanu televīzijā, tādējādi nodrošinot partiju apvienībai priekšapmaksas atlaidi 25% jeb 43 560 latu apmērā.

Likumā noteiktais 10.Saeimas priekšvēlēšanu periods bija no 2010.gada 5.jūnija līdz 2.oktobrim.

Tikai ar vēlēšanu kampaņu saistīto izdevumu segšanai partijas un to apvienības drīkstēja izlietot ne vairāk kā 571 211 latus katra, proti, par reklāmas izvietošanu, pasta (arī elektroniskā pasta) pakalpojumu izmantošanu, lai ar tā palīdzību nosūtītu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus, un par labdarības pasākumu finansēšanu, sponsorēšanu, izmaksājot pabalstus un izdarot dāvinājumus - ziedojumus.

Priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu ierobežojumi netika attiecināti uz visu veidu reklāmas materiālu sagatavošanu, vēlēšanu kampaņas plānošanu, sagatavošanu un organizēšanu, vēlēšanu kampaņā iesaistīto personu darba algu izmaksām un citiem maksājumiem fiziskajām personām, kustamas un nekustamas mantas īrēšanu vēlēšanu kampaņas vajadzībām, laikrakstu, žurnālu, biļetenu, grāmatu un citu iespiedtehnikā sagatavotu izdevumu publicēšanu vēlēšanu kampaņas vajadzībām un citu ar vēlēšanu kampaņu saistīto izdevumu segšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas