Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Plūdu dēļ Ķemeru parkā vairāki savvaļas zirgi līdz vēderam ūdenī

Plūdu dēļ Ķemeru nacionālajā parkā deviņi zirgi līdz vēderam stāv ūdeni, Diena.lv pastāstīja Ķemeru nacionālā parka direktore Ērika Kļaviņa. Citi - aptuveni 17 - zirgi ir atraduši vietu uz sauszemes, taču šis bariņš neskaidru iemeslu dēļ nemeklē glābiņu. Ē.Kļaviņa pieļāva, ka tas ir saistīts ar bara struktūru un, iespējams, citi zirgi mazo bariņu nelaiž klāt.

Piemēram, savvaļas govis esot izgājušas ārā no ūdens un sagaida plūdu beigas saulainā nogāzītē.

Kā stāstīja Ē.Kļaviņa, šajā teritorijā iepriekš ir bijuši mazāki plūdi, un tad visi zirgi veiksmīgi atraduši vietu uz sauszemes. Taču tik liels ūdens daudzums te nav bijis. Ūdens teritoriju appludinājis piektdien.

Parka darbinieki ar laivām ved zirgiem klāt barību - sienu un miltus enerģijai. Lai gan barības zirgiem pietiek, viņi ir noguruši, jo nedabū gulēt.

Ē.Kļaviņa atzina, ka nezina, vai šāda stāvēšana zirgiem nav bīstama, jo nav šādas pieredzes. Zirgus mēģināts mānīt ar pārtiku, bet viņi paliek ūdenī. Kā teica parka direktore, līdz sauszemei ir divi kilometri, un dzīt zirgus nebūtu droši, jo šajā teritorijā ir gan pļavas, gan dziļi grāvji, kurus nevar redzēt.

Pēc Ē.Kļaviņas teiktā, šos zirgus glābt ir grūti, jo laivā tos nevar ielikt, ne ar kādu tehniku arī nevar piebraukt, turklāt tie ir savvaļas zirgi. "Varbūt ja viņi paliek vārgi, tad izdodas, bet pagaidām viņi ir spējīgi pat cīnīties viens ar otru," stāstīja parka direktore.

Viņa pauda cerību, ka ūdens drīzumā atkāpsies.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere teica, ka šajos plūdos dienestam nācies glābt 30 aitas, kas atradās Ventā uz salas, taču "aitas ir aitas, bet zirgi ir savvaļas". Ja palīdzība tiktu lūgta, VUGD varētu meklēt speciālistu, kas varētu ko ieteikt, tomēr I.Vetere atzina, ka tik lielu laivu zirgu vešanai nav. Ar oficiālu lūgumu pēc palīdzības gan parka pārstāvji nav vērsušies.

Problēma nonākusi arī iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) un vides ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) redzeslokā. L.Mūrniece par zirgiem pavēstīja mikroblogošanas vietnē Twitter, norādot, ka zirgiem ir bīstami stāvēt slapjumā un viņi pat var aiziet bojā. Savukārt R.Vējonis šajā pašā vietnē solījis nodot ziņas saviem dienestiem, lai tiek skaidrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas