Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Policistu rindās vairākums valsts valodas nepratēju strādā Rīgā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
!
!
Vienā vārdā sakot, speciālisti. Tikai - kādā jomā un kāpēc tā nosaukti.
sen
s
...nesaprata ko viņam pa latviski saku... ---------------------------------------------------- ------------------- Latviešu valodā pareizi ir :...nesaprata ko viņam latviski saka....
Agris
A
Neaizmirsīsim ka viņi ir arī pilsoņi,tātad tādi''pilsoņi'' kuri tomēr neprot valsts valodu,viņi ir tie kuri pārstāv valsts varu. Tātad kādas valsts varu viņi pārstāv.Te nedrīkst būt debates, ir tikai nekavējoties jāpatriec.
:o)
:
Interesanti, kāpēc šie policisti netika atvaļināti jau tad, kad pirms kāda laika notika liela štatu samazināšana policijā? Un, starp citu, Igaunijā šādu problēmu nu gan nav un nav bijis, jo pēc neatkarības atjaunošanas padomju laika miličus viņi uzreiz izmeta ārā.
Edgars
E
Uz ielas patruļdienstā nekad neesmu dzirdējis, ka policisti sarunātos latviski. Tikai krievuliski vien! Un kad tās mītiņu sargāšanas, tad krieviski vien laiž, un komandas arī tiek dotas krievuliski. Nesen biju Zemgales priekšpilsētā policijas iecirknī, tur pat tas policists kas postenī nesaprata ko viņam pa latviski saku, bet ar krievu valodu man slikti. Gandrīs jau domāju, ka būs jāprasa angliski. Bet tad piepeldēja viena duņka, kura lauzītā latviešu valodā kaut ko varēja pateikt. Nezinu kā viņi dokumentus raksta, vai arī krieviski? Brīžam sajūta kā krievu sādžā.
*****
*
arī tiem, kuri pieskaitāmi tiem, kas zina latviešu valodu , vajadzētu nopietni pamācīties, palasot policijas relīzes tepat portālos pārņem šausmas no gramatikas un stila kļūdām
жорик
ж
А зачем полицейскому язык знать, он должен хорошо уметь дубинкой махать.
cony
c
Tā saucamās ,sviests,krievu skolas veic lāča pakalpojumus saviem tautiešiem,arī tā saucamās,sviests,latviešu skolas arī izdara lāča pakalpojumu Latvijas iedzīvotājiem,ka neiemāca krievu valodu.Abu veidu skolas pazemina apmācāmo konkurēt spējas.
kauls
k
Nav ko vainot universitātes, ja krievu skolās ir skolotāji, kuri mācību priekšmetus māca tikai krievu valodā (kaut gan uz papīra skaitās, ka latviešu valodā) tā rezultata padarot savus skolēnus par nekonkurētspēīgiem attiecīgā nozarē.
Nesen
N
kādā jautājumā par kaimiņiem man policija prasīja paskaidrojumu, ko uzrakstīja pati policiste. Kad to pirms parakstīšanas izlasīju, BIJU ŠAUSMĀS! Vienas kļūdas, kuras viņa man palūdza izlabot... Tiešām kauns par valsti, kurā strādā valsts valodas nepārzinātāji atbildīgos posteņos, kuriem ir saskare ar visiem pilsoņiem un ar ārzemniekiem...Rodas iespaids, ka paviršā attieksme pret valsts valodu ir arī visās citās policijas darbības jomās. Nevienā citā valstī tas nav pieļaujams, pati esmu strādājusi ārzemēs un pirms tam cītīgi "kalusi" katru vārdu.
oIo
o
bet krieviski viņi lasīt un rakstīt prot ? vajag pārbaudīt!
аватрикс
а
Ну так ребята ) , может отправить их на супер-экстро-курсы латышеского языка и тем самым доказать :1) что выучить его возможно и 2) подтвердить высокий уровень латвийского образования , тем более что всякого рода гос, Вуз-ов у нас хоть отбавляй , заодно и проверим их качество ))) ?
Fakts
F
sestdiena 09:42 Vācietis Fliks tik labi runā latviski, ka prieks klausīties, bet policistu kungiem, redz, bauru valoda par grūtu. ---------------------------------------------------- ------------------------------------------- Vāciešiem nekad nav bijušas problēmas runāt latviski. Vācu baroni visus 700 gadus runāja latviski ar zemniekiem bez aizķeršanās. Karā, vācu okupācijas laikā vācu armijai saskarsmē ar iedzīvotājiem bija tulki. Redzam, ka visi ārzemnieki ātri iemācās latviski. Vienīgi krievi nevar vai negrib. Varam iedomāties, cik ļoti viņi ienīst iekarotās tautas.
Higgins
H
kur ir problēma?..valstī bezdarbs tāds ka maz neliekas..domāju ka kārtīgus cilvēkus atrast nav grūtību..bet jāsāk jau ir ar vadību un tas kantoris beidzot jāreformē par tādu kā pieņemts Eiropā , un vēl kas: lēta policijai valstij rezultātā izmaksā ļoti dārgi..Mums vajag Policistus nevis mentus kuri iet pa ielu rokām kabatās un nekautrējās pīpāt sabiedriskās vietās..arī par ārējo izskatu ir vērts piedomāt
Timo
T
Nevaru iedomāties, ka kāds viens turks, kas strādā Vācijas policijā, prastu tikai turciski. Jau padomju laikā bija iereikums miličiem par valodu, lai neiznāk tā, ka puikas laipni sarunā valodas nepratēju iemest Daugavā un nabaga milicis kā auns iet līdzi?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas