Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Prasījumi pret TP piesakāmi triju mēnešu laikā

Latvijas Vēstnesī trešdien publicēts paziņojums par Tautas partijas (TP) darbības izbeigšanu un tās likvidāciju.

Līdz ar to prasījumi pret likvidējamo partiju piesakāmi triju mēnešu laikā, liecina publikācija. Prasījumi piesakāmi, nosūtot tos uz adresi: Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 1/2, Rīga, LV–1050, un kā adresātu norādot TP likvidatori Ramonu Pitenu.

Jau vēstīts, ka TP valdes loceklis jurists Reinis Bērziņš iepriekš paskaidroja, ka partijas likvidācijas procesā atbilstoši Politisko partiju likumam un Biedrību un nodibinājumu likumam Uzņēmumu reģistrā būs jāiesniedz pieteikums par partijas darbības izbeigšanu, par partijas likvidāciju būs jāievieto attiecīgs sludinājums laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", kā arī jāapzina cilvēki, kuriem ar TP varētu būt jebkādas neizpildītas saistības.

Kopumā partijas likvidēšanas process ilgs ne mazāk kā pusgadu. "Partija darbību ir izbeigusi, bet tās likvidācija ilgs vēl zināmu laiku, kamēr vēl visa manta nav sadalīta," teica Bērziņš.

Deputāti, kuri no TP rindām ievēlēti parlamentā un pašvaldībās, līdz ar TP kongresā pieņemto lēmumu kļūst par likvidējamās partijas pārstāvjiem, taču citādi viņu statuss nemainās.

Partijas likvidācijas procesu vada partijas ģenerālsekretāre Ramona Pitena.

Lēmumu par likvidāciju, 248 delegātiem balsojot par un 26 pret, TP pieņēma kongresā 9.jūlijā. Kongresā piedalījās 308 dalībnieki.

Ziņots arī, ka tiesvedībā joprojām atrodas lieta par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzlikto sodu TP par 9.Saeimas priekšvēlēšanu tēriņu limitu pārsniegšanu, kas partijai var draudēt ar 1,03 miljonu latu atmaksu valsts budžetā. KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks atzina, ka partijas likvidēšana var tikt uzskatīta par mēģinājumu izvairīties no soda samaksas.

Augstākās tiesas Senāts TP sūdzību jau kasācijas kārtībā par naudas atmaksu valsts budžetā izskatīs 24.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas