Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

precizēta - Cimdaram nav ētisku problēmu, ka iepirkumā uzvar viņa dibināta firma

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars nejūt ētiska rakstura problēmas, ka viņa savulaik dibinātā firma Traps uzvar CVK iepirkumos par sabiedrisko attiecību pakalpojumiem. Firma ir dibināta laikā, kad “katrs trešais dibināja firmas”, A.Cimdars no tās izstājies pirms 11 gadiem. Noraidīt šo iepirkuma konkursa dalībnieku viņam neesot likumīga pamata.

“Izskatās ļoti nesmuki. Virsraksti liecina, ka Cimdara firma uzvarējusi iepirkumā. Šodienas apstākļos tas ir labs sarkans karogs, ko vicināt, bet patiesības tur ir maz,” A.Cimdars sacīja intervijā_ Latvijas Radio._ Viņš šo situāciju redz kā sīvu konkurenci sabiedrisko attiecību laukā, kad “par katru cenu tiek nīdēti konkurenti”. A.Cimdars uzskata, ka viņam radīsies juridiskas problēmas, ja firmai _Traps_ atteiks dalību iepirkumā. Nekur likumdošanā arī neesot teikts, ka firmā jābūt vienam, diviem vai pieciem cilvēkiem. “Ja uzņēmums, ko esmu dibinājis 1994.gadā un aizgājis 1999.gadā, piesaka savu kandidatūru, vai es varu to pēc šīs pazīmes noraidīt? Tad man varētu rasties juridiska rakstura problēmas. Ja manā laikā šī firma būtu sākusi strādāt PR jomā un labi pelnījusi vai arī iekūlusies parādos, es justos morāli atbildīgs. Tad es varētu pieņemt, ka varētu būt ētiska rakstura problēmas, bet man ar to nav tādas saistības.”A.Cimdars neslēpa, ka firmas vienīgo darbinieku Jūliju Muraškovski pazīst kopš 1995.gada, kad Demokrātiskai partijai _Saimnieks_ organizējis vēlēšanas Zemgales reģionā. Viņš atnācis uz apmācību. A.Cimdars novērtējis viņa pieeju jautājumiem. Pēc tam, kad A.Cimdars stājies amatā, viņš meklējis viņa palīdzību. J.Muraškovskis šobrīd strādājot augstskolā, pasniedzot sabiedriskās attiecības. Viņš esot zinātnieks, kurš meklē risinājumus problēmām, izejot no esošajiem resursiem. Latvijas Televīzijas raidījums _De facto_ svētdien stāstīja, ka SIA _Traps_ ir viena cilvēka firma. _Traps_ vienīgais eksistences mērķis ir CVK pasūtījumi. Pēc J. Muraškovska teiktā, CVK ik mēnesi viņa firmai pārskaita ap 800 latiem. Kopējā līguma cena ir astoņi tūkstoši latu gada laikā.Sabiedrisko attiecību firmas šodien kritizēja CVK iepirkumus un pauda uzskatu, ka atklātībā nākušie fakti liecina par CVK visatļautību.

“Ārpakalpojums pēc būtības ir veids, kā efektivizēt izmaksas. Bet to ir jādara profesionāļiem, arī sabiedrisko attiecību jomā, nevis „draugiem”,” komentē nozares pārstāve Inga Latkovska no Latvijas sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas (LSAKA). Sabiedrisko attiecību speciālisti Signe Reinholde Āboliņa vortālam www.7guru.lv savukārt sacīja, ka šis gadījums parāda, ka iepirkumā var uzvarēt uzņēmumi, kas ikdienā ar šāda pakalpojuma sniegšanu nemaz nenodarbojas.


(6. rindkopā precizēts raidījums, kurš vēstīja par SIA Traps)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas