Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Premjers pēc Āboltiņas izslēgšanas bažīgs par Vienotības disciplīnu budžeta izskatīšanā

Pēc tam, kad no Vienotības izslēgta tās kādreizējā līdere Solvita Āboltiņa, ir bažas par Vienotības frakcijas attieksmi valsts budžeta projekta izskatīšanas laikā, otrdienas rītā atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Valdības vadītāju uztrauc, cik vienota Vienotības frakcija būs jautājumos par valsts budžetu, tāpēc šo jautājumu vēlas jau drīzumā pārrunāt. Kā zināms, Vienotības frakcijā turpina darboties vairāki deputāti, kuri vairs nav šīs partijas biedri.

"Nākamā gada budžets ir pirmais un lielākais izaicinājums, jo negribētos, ka vakardienas notikumi iespaidotu līdzsvaru koalīcijā par budžeta jautājumu, tādējādi Saeimā radot haosu," sacīja premjers.

Jau vēstīts, ka pirmdien Vienotības valdes sēdē, kurā piedalījās 13 no 15 valdes locekļiem, astoņi atbalstīja Āboltiņas izslēgšanu no partijas, pamatojot šo lēmumu ar to, ka viņa pretēji valdes lēmumam publiski komentējusi kandidātus uz ekonomikas ministra amatu un diskreditējusi šo procesu.

Tāpēc pašreizējais ekonomikas ministrs un Vienotības vadītājs Arvils Ašeradens paziņoja, ka, ņemot vērā šos apstākļus, no ekonomikas ministra amata neaizies. 

Savukārt Āboltiņa pirmdien portālam Diena.lv pauda viedokli, ka lemšana par viņas izslēgšanu no partijas, laicīgi nepaziņojot par šādu darba kārtības jautājumu, ir "bezprecedenta gadījums, kā Vienotībai beigt savu eksistenci". Līdz brīdim, kad viņa noliks Saeimas deputātes mandātu, lai atgrieztos darbā Ārlietu ministrijā, Āboltiņa turpinās strādāt Vienotības frakcijā.

Top komentāri

haoss
h
Pašu Kučinski vajag patriekt.....
senču ols
s
ak paliks prakcijā , tad jau intrigu vērpšana turpināsies, parsti tie dārbojas ārpus prakcijām
intriga
i
kādam bija interese šo ieraut saeimā , tagad lai paliek frakcijā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas