Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Prezidents atbalsta ekonomikas ministres piedāvājumu sadalīt Latvijas Gāzi

Valsts prezidents Andris Bērziņš tikšanās laikā ar ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) paudis atbalstu uzņēmuma Latvijas Gāze sadalīšanai divos uzņēmumos, nosakot, ka viens nodarbosies ar sadali un tirdzniecību, bet otrs ar tās glabāšanu un pārvadi. 

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja iespējamos risinājumus gāzes tirgus atvēršanas praktiskai norisei, ministrei piedāvājot savu redzējumu šajā jautājumā. 

Ministre uzsvērusi, ka risinājums ir jāpiemēro līdz 2017.gadam, kad stāsies spēkā Eiropas Savienības (ES) direktīvā noteiktais pārejas laiks. Ministre arī norādīja, ka labāko risinājumu redz uzņēmuma Latvijas Gāze sadalīšanā divos uzņēmumos, nosakot, ka viens nodarbosies ar sadali un tirdzniecību, bet otrs ar tās glabāšanu un pārvadi. Viņa arī norādīja, ka ir būtiski saglabāt valstij iespēju piedalīties abu uzņēmumu darbībā. 

Prezidents atbalstīja šādu ministres redzējumu. 

Tāpat tikšanās laikā puses apsprieda elektrības tirgus aktualitātes, tostarp iespējamos uzlabojumus saistībā ar obligāto iepirkuma komponenti. 

Savukārt, pārrunājot ES fondu apguvi šajā plānošanas periodā, ministre norādīja, ka viņa ir iecerējusi atkal atjaunot grantu programmu ražošanas iekārtu iegādei modernizācijas nolūkā. Viņa uzsvēra, ka iepriekšējā periodā šī bijusi lielāko pievienoto vērtību nesusī ES fondu daļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas