Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Prezidents izsludina likuma grozījumus par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
puspensionārs>> ceturtdaļstrā
p
Ja sekosim Jūsu loģikai, tad rodas jautājums: "Priekš kam tad ir valsts un prezidents, ja jau katram viss dzīves smagums un netaisnības jāiznes uz saviem pleciem? Priekš kam ir sociālo garantiju sistēma, un vai šīs visas manis nosauktās sabiedriskās parādības Latvijā ir tik ideālas, ka tikai un vienīgi cilvēki pie mums ir palikuši nepilnīgi?" Ir jautājums par to, vai cilvēki ir priekš valsts, vai valsts priekš cilvēkiem? Atvainojos, bet Jūsu viedoklis smagi velk uz to, ka mūsu sliktajiem cilvēkiem ir vienīgi jākalpo ideālajai valstij- LV- un tās morāliskajā ziņā kristāltīrajam prezidentam A. B. Bet vai Jūs apjēdzat, ka tas ir totalitārisms, kura paušanu Jūs man pārmetāt savā komentārā saistībā ar it kā padomju stereotipu atražošanu. LV, kā rakstīts Satversmes sākumā, ir "demokrātiska Republika", un tieši tāpēc prezidents ir pirmais, kam jākalpo tautai un tās interesēm nevis jāklanās iesūnojušās politiskās elites priekšā, kura, šķiet, pat neapjēdz, kas šeit, LV, notiek. Ja vara nekalpo tautai un nav ar to solidāra, tad ir jāraksta jauna Satversme, kurā godīgi jāpasaka, ka šī ir mežoņu valsts, kurā katram jādzīvo pēc vilku bara likumiem.
puspensionārs>> ceturtdaļstrā
p
Pirmkārt, es rakstīju nevis to, ka labi pelnīt (algu) ir slikti, bet rakstīju par pensijas (kas nav tas pats, kas alga) saņemšanu un tās lielumu. Otrkārt, nevienā vārdā neesmu slavējis "padomju ekonomiku". Treškārt, par solidaritāti runājot, nekad neesmu rakstījis, ka tā ir visu padarīšana par Birkava kunga izdomātajiem reņģēdājiem. Un vēlreiz uzsveru, ka komentārs bija tikai un vienīgi par prezidenta konkrēto lēmumu parakstīt likumu par pensijas vecuma palielināšanu no 2014. gada, kad tomēr viņš, kam pašam tā nav vairs problēma, varēja pacīnīties par to, lai pensijas vecumu paaugstina no 2016. gada. Viņš to nedarīja, iztapdams elitei vai koalīcijai un nostādamies pretī daudz lielākam skaitam topošo pensionāru, kas ir tikai nedaudz jaunāki par viņu pašu. Tātad viņš nostājās pret lielu vēlētāju grupu, jo tā taču ir daudz vieglāk tiem (politiķiem un ministriju birokrātijai), kam pretējā gadījumā būtu jāpalauza galva par budžeta veidošanu un sociālo jautājumu risināšanu, un arī par to, kā reāli aktivizēt valsts ekonomiku, lai saņemtu no tās lielāku artavu LV budžetā. Par morāli, domāju, ir velti atgādināt, jo tas jautājums šoreiz pat mazam bērnam ir skaidrs.
cetrutdaljstraadaajosais
c
Pensija ir ienaakumi cilveekam, kura ekonomiski aktiivais dziives laiks ir beidzies, taapat kaa alga ir straadaajosajam. Taapat kaa katrs straadaajosais domaa, kaa vairaak nopelniit sodien, taa arii pensionaars ir domaajis, kaa sanjemt cilveeka cieniigu pensiju. Starp citu, nemaz ne tik nodrosinaati pensionaari iemanaas gan sveetkos galdu uzklaat, gan pieaugusos bernus no iekrataa atbalstiit, jo vinju laikos bija cita domaasana un cta attieksme pret dziivi. Par moraali vajag spriest nevis maza beerna liimenii, jo tad arii spriedumi iznaak beerniskjiigi, bet kaa pieaugusajam, kuram ir pasam sevi jaauztur. Bet moraale ir taada, ka pasam jaadomaa par savu aktivitaati, jo tikai tad buuus rezultaats. Daudzi pensionaari, kas tagad ir vienos gados ar prezidentu, nav beigusi darbu, jo straadaajot var nopelniit vairaak. Ko ar tiem dariisim, arii apvainosim sabiedriibas skelsanaa? Progresiivais nodoklis un lielu ienaakumu veerteesana no "moraales" (savtiigas, "ja nav man, lai nav nevienam") viedoklja nav nekas cits ka no padomju laikiem mantoti prieksstati par ekonomiku. Nav saprotams, pret kadu sabiedriibas dalju kursh ir veersies, jo visi, ieskaitot eliti speeka gados straadaa un vecumaa sanjem pensijas.
  • 0
  • 1
un vispaar
u
ekonomiski aktiivi un nodrosinaati cilveeki ir vajadziigi pirmkaart pasi sev un tikai tad "elitei".
puspensionārs>> ceturtdaļstrā
p
Es nevēršos pret lielām pensijām, bet pret shēmošanu, amoralitāti un perversīvi lielām pensijām (un arī algām) kas, manuprāt, gan būtu jāapliek ar progresīvo nodokli. Jūs arī pieminat nodokļus, un šī lieta LV nu reiz ir tāda, kura būtu nopietni jāpārskata ne tikai no valstiskā izdevīguma, bet arī no taisnīguma viedokļa. Bet īstenībā komentārs bija par prezidenta morālo stāju, ņemot vērā arī viņa paša kā pensionāra "mazo" pensiju. Uzskatu, ka neparakstot šo likumu par 2014. gadu, Bērziņš būtu tikai ieguvējs vecākās paaudzes ļaužu acīs un paudis vismaz kaut kādu nelielo solidaritāti ar citiem topošajiem vecīšiem, bet tagad viņš ir tikai nožēlojams politiskās elites pakalpiņš un nekas vairāk
ceturtdaljstraadaajosais
c
Ir laiks atteikties no padomju stereotipiem, ka daudz pelniit ir slikti un sanjemt nopelniito "amoraali". Starp citu, padomju ekonomika visus padariit vienaadi nabagus nav ne taisniiga, ne izdeviiga sabiedriibai. Nodoklji no taisniiguma viedoklja izskataas taa, ka katram jamaksaa pasam par sevi un arii pie vienaadas likmes turiigaakie maksaa vairaak, bet "solidaritaate" nenoziimee nolaist visus liidz "rengjeedaaju" liimenim, kad priecaajas nevis par to, ka pasam labi, bet ka citiem arii slikti.
  • 0
  • 1
Jens Z
J
Piln'igi nepamatots pas'akums no ekonomikas viedokl,a un prettautisks no soci'al'a viedokl,a. B'erzin,'s man'as ac'is nosli'd zem nulles.
Jens Z
J
lai aizlāpītu caurumus jūsu humorista zināšanās, paskatieties kaut vai sociālo reformu biedrības informāciju, kas nav jālasa nekādās "vecajās" valodās, bet apskaidro tādiem niekkalbjiem kā jums latvijas patieso situāciju turpiniet vien mērkaķoties pakaļ citām valstīm un akli sekot pašpasludinātu ekspertu ieteikumiem
  • 0
  • 0
sasmidinaaji, raksti veel
s
Jen Z, tavaas aciis visi ir "zem nulles" taatad Beerzinju ar so sav vareno pazinojumu nenobiedeeji. Par pensiju vecuma paaugstinaasanu runaa arii vecajaas Eiropas valstiis. Starp citu, jau pie esosaas sisteemas daudzi pensionaari straadaa ilgaak par noteikto vecumu, lai sanjemtu vairaak.
  • 0
  • 0
puspensionārs
p
Varēja būt kā vīrs un neizsludināt šo likumu, bet pastāvēt uz to, ka no 2016. gada, kā bija sākotnēji domāts, likums tiks realizēts. Vispār par to, kā pats kungs ticis pie šīs Latvijai perversīvi lielās (vislielākās!) pensijas, varētu veidot nopietnu pētījumu kā zinātnisko darbu. No morāles viedokļa šāda pensija ir galīgi garām, jo nav reāli iespējams, ka šamējais ir paguvis izdarījīt apmēram 200 reizes vairāk darba pirms pensijas saņemšanas nekā citi Latvijas pensionāri, un tāpēc saņem to perversīvo naudu. Būtu pastāvējis uz 2016. gadu, es justu, ka viņš domā arī par mani, bet tagad es to nejūtu, un tāpēc rakstīju teikumu par kunga perversīvo pensiju, kuru viņš, loģiski domājot, nav nopelnījis ar darbu, bet ir tikai un vienīgi izshēmojis.
ceturtdaljstraadaajosais
c
Logjiski domaajot, pensiju na iespeejams "izsheemot", jo pensiju sanjem atbilstosi samaksaato nodoklju ajomam. Tad jau driizaak "sheemosanu" var paarmest "progresiivaa nodoklja" lobistiem, kuri tisaam neko nedara un cer ar citiem atnjemtu naudu pie labklaajiibas tikt.
  • 0
  • 0
ceturtdaljstraadaajosais
c
Darba samaksu nosaka nevis "peec padariitaa", bet peec kvalifikaacijas un ir pilniigi iespeejams, ka speciaalistam mensija buus lielaaka nekaa minimaalaas algas sanjeemeejam. Starp citu, tas ir motiivs negaidiit, kad premjers pacels minimaalo, et pasam kaut ko dariit savaa labaa. Jaaveersas ir nevis pret lielajaam pensijaam, bet praksi nodarbinaat cilveekus par minimaalo algu un nemaksaat nodokljus.
  • 0
  • 1
fwi
f
Valsts bagātāko pensionāru pensionēšanās vecuma palielināšana jau neskar... kāpēc gan nepaaugstināt priekš citiem....
Oskars
O
NEUZTRAUCATIES !!!!!! To tikai pieņema PARTIJAS locekļi priekš SEVĪM, jo kad UZVARĒŠU pārējie GODĪGIE iedzīvotājiem tā būs no 55 un 60 gadiem .....To APSOLU !!!!!
Jautājums
J
Ja ir precēts pāris, viena nāves gadījumā, atļaut izvēlēties lielāko pensiju palicējam. Bieži ir, kad sieva audzinājusi bērnus, pensija maza.
Nav svarīgi.
N
Nav cilvēka nav problēmas. Nauda valstij ierēdņu algām. Pensija ir ka ēzelim burkāns.
  • 1
  • 0
...
.
Galiigi nesakariigs leemums,zinot ,ka jau 50 gadiigie faktiski no darba tirgus tiek spiesti aaraa....tas noziimee ,ka veel 15 gadus buus jaaciinaas par savu eksistenci darba tirguu,kas faktiski ir nereaali.
Vārds
V
kuru tas uztrauc...
  • 1
  • 0
Kārlis
K
lohs
Bija
B
kur tad solītais 2016., SC referendums un ZZS pensiju ''neaiztikšana''? :))
Vārds
V
pārdomāja :)))
  • 3
  • 0
:))))
:
Malacis! padomaaja par tautu un cilvektiesibam...
Vārds
V
Atvainojiet, es gribēju teikt, ka dara to ko saka.
  • 0
  • 1
Vārds
V
Viņš vispār ir pirmais atjaunotās Valsts prezidents, kas patiesi domā par to, par ko runā. Tie trīs iepriekšējie tomēr mudināja uzklausīt vārdus, neskatoties darbos.
  • 2
  • 5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas