Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Prezidents pēc publiskotā Zatlera audioieraksta: Politiķim jāatbild par saviem vārdiem

Valsts prezidents Andris Bērziņš, komentējot pirmdien publiskoto audioierakstu, kurā Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers pauž bažas par valdības dzīvotspēju vien līdz pavasarim, uzsver, ka politiķim ir jāatbild par saviem vārdiem.

"Gribu vēlreiz uzsvērt, ka katram, it sevišķi vadošam politiķim ir jāatbild par saviem vārdiem un darbiem. No tā arī vajadzētu iziet. Ja kāds kaut ko saka šajā procesā, tad viņam par to arī jāatbild," otrdien LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Bērziņš.

Uz jautājumu, vai ir pamatotas bažas, ka valdība varētu nenostrādāt visu tai atvēlēto laiku, prezidents norādīja, ka šīs lietas vērtē no profesionālā viedokļa un "tāpēc man tas vērtējums bija, ka [valdība] varētu nenostrādāt".

"Bet šīs iekšējās nesaskaņas ir viņu iekšējās koalīcijas jautājums, kur viņiem pašiem jātiek galā un šī situācija jānoskaidro. No viņu spējas kopīgi sadarboties ir atkarīgs tas rezultāts," uzsvēra Bērziņš, paužot pārliecību, ka politiķi rīkosies, lai situāciju noskaidrotu un izlemtu, kā virzīties tālāk.

Prezidents arī uzsvēra, ka attiecībā uz valdību ar premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība) ir bijusi vienošanās, ka "viņš vērtēs un iniciēs partijām mainīt tos [ministrus], kas nevelk". Tādēļ situācija nemaz neesot bezcerīga.

"To visu var pieskaņot un iet uz priekšu. Nav vajadzības mainīt visu struktūru, ja var nomainīt tur, kur cilvēki kaut kādu iemeslu dēļ nav spējīgi vai viņiem neveicas vai nespēj sastrādāties," teica Bērziņš.

Jau vēstīts, ka internetā pirmdien publiskots audioieraksts, kurā Zatlera Reformu partijas (ZRP) vadītājs Valdis Zatlers paudis bažas par valdības dzīvotspēju vien līdz pavasarim, taču nav plānojis valdības gāšanu.

Tā aģentūrai BNS sacīja ZRP pārstāve Daiga Holma, komentējot pirmdien internetā publiskoto audio ierakstu, kurā Zatlers izteicies par to, ka esošā valdība ilgāk par pavasari nestrādās un maijā būs valdība ar Saskaņas centru ierindā. Holma nenoliedza šā ieraksta autentiskumu.

"Audio ierakstā dzirdamais ir topošās frakcijas iekšējā apspriede, krietnu nedēļu pirms 11.Saeimas pirmās sēdes, kurā tiek modelēta un apspriesta tālākā notikumu gaita attiecībā uz valdības darbu. Tajā nekādas konkrētas rīcības netiek plānotas, tā vietā tiek iezīmēti teorētiskie notikumu attīstības scenāriji ilgtermiņā," uzsvēra Holma.

Internetā pirmdien nonācis kāda anonīma sūtītāja ierakstīts audiofails, kurā dzirdama Zatlera uzstāšanās kādā nesenā ZRP sapulcē. Politiķis tajā prognozē valdības, kuru veido ZRP, Vienotība un Nacionālā apvienība, drīzu krišanu jau martā ārēju faktoru – Krievijas prezidenta vēlēšanu – ietekmē. Tāpat Zatlers prognozē jaunas valdības izveidi ar Saskaņas centru jau maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas