Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Prezidents un premjers: Jākoncentrējas uz atceres dienām, kuras vieno sabiedrību

Ir jākoncentrējas uz atceres dienām, kuras sabiedrību vieno, nevis šķeļ, trešdien pēc divpusējas tikšanās žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Šādu viedokli amatpersonas pauda, komentējot nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) līdera Raivja Dzintara intervijā Neatkarīgajai Rīta Avīzei teikto, ka apvienība ir gatava Saeimā iesniegt likumprojektu par 16.marta kā atceres dienas atjaunošanu, savukārt 9.maiju noteikt par sēru dienu.

Prezidents uzsvēra, ka jau vairākkārt norādījis - vislabākā šāda veida atceres diena Latvijā ir Lāčplēša diena 11.novembrī, kas visus vieno, nevis šķeļ.

Arī premjers piekrita prezidenta teiktajam. "Ja mēs runājam par Latvijas atceres dienām, tad mums tas ir 11.novembris Lāčplēšana diena. Pie tā arī vajadzētu palikt un tiešām koncentrēties uz atceres dienām, kas sabiedrību vienu, nevis šķeļ."

Jau ziņots, ka intervijā Dzintars atzina, ka normālam latvietim ir skaidrs, ka 9.maijs simbolizē okupācijas varas atjaunošanu, kas tiktāl ir traumējusi latviešus, ka viņiem grūti kļūt par saimniekiem savā zemē.

"9.maijs ik gadu atgādina, ka joprojām esam apdraudēti, ka eksistē pārkrievošanas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti," stāstīja Dzintars.

Viņš arī pastāstīja, ka apvienība jau ir sagatavojusi grozījumus likumā, kurā paredzēti sodi par totalitāro režīmu simbolikas izmantošanu ikdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas