Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Vienotības frakcijas vairākām grupām jāvienojas par jauno tās vadītāju

Priekšā vēl viena grūta izvēle

Ar vislielāko cieņu raksturojot deputātu Hosamu Abu Meri kā patīkamu kolēģi, dažādu Vienotības spārnu pārstāvjiem tomēr bija šaubas, vai viņam ir tik liela politiskā pieredze, lai partijai šajā tik grūtajā laikā uzņemtos Saeimas frakcijas vadītāja amatu, trešdien lasāms laikrakstā Diena. Pēc lēmuma izslēgt no Vienotības tagadējo frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu valde ieteica apsvērt Abu Meri kandidatūru frakcijas priekšsēža postenim, par ko plānots lemt šodien.

Āboltiņa apstiprināja, ka paliks frakcijā. Nekas otrdien vēl neliecināja, ka viņa pati gatava atkāpties no vadītājas amata. Vienotības frakcijā ir 22 deputāti, no kuriem tikai desmit ir Vienotības biedri, četri pārstāv reģionālās partijas, četri – Kustību Par, bet vēl trīs deputāti Vienotību atstājuši vai no tās izslēgti. Tagad šai grupai pievienojusies arī Āboltiņa.

Jaunajam frakcijas vadītājam būs jāspēj ne tikai strādāt sazobē ar partijas valdi, saliedēt šīs domubiedru grupas, bet arī spēt skaidrot sabiedrībai Vienotības viedokli par valdības un Saeimas aktualitātēm. Frakcijas vadītājam ir jākoordinē arī tās sadarbība ar pārējām koalīcijas partijām.

Piedāvājumu Abu Meri Dienai raksturoja kā atbildīgu pienākumu. Taču viņš uzsvēra, ka tas ir Vienotības valdes lēmums, bet frakcijā ir arī citu politisko spēku biedri un deputāti, kuri nav nevienā partijā. Viņš cer uz atklātu diskusiju trešdien sēdē. Abu Meri piekristu vadīt frakciju, ja redzētu, ka viņam ir pārliecinošs visu deputātu atbalsts un ja kolēģi apstiprinātu gatavību strādāt komandā.

"Mums ir jāsaprot, ka laika vairs nav. Mums ir jāpanāk, lai visi raksta nevis par mūsu strīdiem, bet par mūsu darbiem," sacīja politiķis. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 8 .novembra, numurā!

Top komentāri

Raimonds
R
Partiju, protams, var vadīt arī vāji kandidāti un marionetas, kā tas ir piemēram ZZS un NA gadījumā. Meri gan to nevajadzētu uzticēt, viņš politikā ir sagadīšanās pēc un arī zināšanu līmenis ir nepiemēros, tāds nedrīkst būs priekšplānā.
Viss
V
par ko Latvijas iedzīvotāji Atmodā stāvēja uz barikādēm ir šo 30 gadu laikā pašu tautiešu rokām nodots - Nav brīva un neatkarīga Latvija bez centra diktāta un bezjēdzīgām direktīvām, bez migrantiem, bez pašatražojošās liekēžierēdņu armijas...tagad vēl tie kangarveidīgie mankurti taisās Latvijas saeimā par frakcijas vadītāju ievilkt viltīgu libānieti...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas