Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Prokuratūra uzsāks amatpersonu iztaujāšanu par "Parex bankas" pārņemšanu

Ģenerālprokuratūra uzsāks amatpersonu un politiķu iztaujāšanu par AS "Parex banka" pārņemšanu, šorīt pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) žurnālistiem uzvēra ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Viņš informēja, ka līdz šim prokuratūrā ir noticis sagatavošanās un informācijas apkopošanas process un patlaban prokuratūra ir gatava uzsākt personu uzaicināšanu izjautāšanai.

Pēc Maizīša teiktā informāciju par "Parex bankas" pārņemšanu arī apkopojusi pati prokuratūra, tāpat tikšot izmantots Valsts kontroles (VK) pabeigtais revīzijas ziņojums. Pēc viņa teiktā prokuratūra ir pieprasījusi diezgan lielu informācijas apjomu gan no Latvijas Bankas, Finanšu ministrijas, Valsts kancelejas un citām iestādēm.

Maizītis prognozēja, ka prokuratūras pārbaudei vēl būs nepieciešams ilgs laiks, taču pārbaude par bankas pārņemšanu tiek veikta vairākos virzienos, viens no centrālajiem ir iespējamie nodarītie zaudējumi bankas pārņemšanas brīdī. Tāpat pārbaudes varētu atklāt vai pārņemšanas laikā ir notikušas, iespējamas, noziedzīgas darbības.

Savukārt Dombrovskis žurnālistiem uzsvēra, ka šonedēļ viņam ir bijušas vairākas tikšanās, kas saistītas ar "Parex bankas" pārņemšanu un pauda pārliecību, ka VK ziņojums būs kā labs papildus materiāls tiesībsargājošajām iestādēm pārbaudes veikšanai.

Dombrovskis nevēlējās sīkāk komentēt amatpersonu rīcību bankas pārņemšanas brīdī uzverot, ka tas ir jādara tiesībsargājošajām iestādēm.

Jau ziņots, ka ceturtdien publiskotajā ziņojumā Valsts kontrole (VK) norādījusi uz valsts risku neatgūt ieguldījumus "Parex bankā", jo, ņemot vērā to, ka "Parex banka" par labu valstij ir ieķīlājusi arī valsts galvotos kredītus un kredītus, kas neatbilst noteiktajām kvalitātes prasībām, gadījumā, ja banka nespēs pildīt savas saistības pret valsti, valsts no komercķīlas realizācijas nevarēs pilnībā atgūt savus ieguldījumus.

Vēlā pēcpusdienā VK ziņojums tika iesniegts prokuratūras kancelejā tā izvērtēšanai. Prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks aģentūrai LETA sacīja, ka VK iesniegtais ziņojums tiks izvērtēts kopsakarā ar prokuratūrā jau iepriekš sāktās pārbaudes laikā savāktajiem materiāliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas