Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Puse kandidātu Vienotības sarakstos nav partijas biedri

Vienotības pašvaldību vēlēšanu deputātu kandidātu sarakstos puse būs partijas atbalstītāji un puse partijas biedri, šodien preses konferencē pauda Vienotības valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs norādīja, ka veidojot kandidātu sarakstus partijas, vadība ļoti ieklausījās nodaļu viedokļos. Mākslīgi netika veidots tas, cik katrā sarakstā ir partijas biedri un cik partijas atbalstītāji.

"Būtiskākais ir tas, ka cilvēki, kas startē no Vienotības saraksta atbalsta partijas vērtības. Turklāt partijai nebija jāorganizē īpašas kampaņas cilvēku piesaistei, jo iniciatīva pievienoties sarakstiem nāca no iedzīvotājiem," pauda Piebalgs.

Viņš uzsvēra, ka priekšvēlēšanu laiks ir vislabākais jaunu biedru piesaistei. Partijai šajā laikā ir pievienojušies daudz gados jauni cilvēki, tāpēc šajās vēlēšanās startēs atjaunotā Vienotība, kas saglabās savu decentralizāciju, bet reizē vienos visus ar savām vērtībām, norādīja Piebalgs.

Piebalgs pastāstīja, ka partija arī centās ievērot dzimuma līdztiesība un lūdza nodaļām, veidojot kandidātu sarakstus, tajos iekļaut vienlīdz daudz sievietes un vīriešus. Vairumā sarakstu tas ir ievērots, kā rezultātā no visiem kandidātiem 43% ir sievietes un 57% vīriešu.

Kopā vēlēšanās startēs 825 kandidāti no 58 pašvaldībām. No tiem 11 būs apvienotajos sarakstos, savukārt divi pārstāvji vēlētāju apvienībās.

Vienotība startēs 9 lielajās pilsētās. 29 saraksti būs Vidzemē, trīs - Latgalē, 11 - Zemgalē un seši - Kurzemē.

Top komentāri

reptilis
r
Biedrs bijušais Āfrikas komisārs domā,ka ""mironis""vēl staigās?
Vienotība uzcēla īpašuma nodokli
V
Dombrovska (Jaunais laiks) valdība četrkāršoja zemes nodokļa likmi (no 0,4% uz 1,5%) un Vienotības vadītās valdības pēc tam neļāva to samazināt!
Ēdelweiss
Ē
Vienotība ir tikai prasta banda kā visi pārējie latvijas politmafijasklani ZZS , VL-TB/LNNK , SC .... Bet tieši un vienigi LR PILSONI=LATVIEŠI visiem sie politmafijas klaniem deligē savu varu !!! Un tas ur saprotams -jo lielaks noziedzigāks politmafijas klans , jo lielākslatviešu atbalst...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas