Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Raidījums: Strautiņa-Ušakova astoņus gadus iekārtota pašvaldības SIA Rīgas Ūdens

Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova jau astoņus gadus iekārtota par konsultanti pašvaldības uzņēmumā Rīgas Ūdens, svētdien ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums de facto.

Pirmais uzņēmuma līgums par konsultāciju pakalpojumiem starp Rīgas Ūdeni un Stautiņu noslēgts 2010. gada beigās. Tajā laikā Strautiņa bija mēra padomniece juridiskajos jautājumos. Pēdējā līguma termiņš beidzās 2018. gada nogalē un jauns neesot noslēgts.

Raidījuma žurnālisti Strautiņu-Ušakovu sastapa Rīgas domē un uz jautājumu par sadarbību ar Rīgas Ūdeni viņa atbildēja asi: “Neesmu ne amatpersona, ne amatpersona, un netaisos piedalīties nevienā jūsu raidījumā vai šovā, kas ir, droši vien, vērsts pret Nilu Ušakovu”.

Vēlāk jau viņa nosūtīja rakstisku atbildi par konsultāciju saturu: “Manos pienākumos ietilpa: pēc nepieciešamības informēt pasūtītāju par izstrādātajiem normatīvo aktu projektiem, RD pieņemtajiem, vai projekta stadijā esošiem normatīvajiem aktiem, kas skar SIA Rīgas ūdens darbību; nepieciešamības gadījumā, sagatavot normatīvo aktu projektus vai atzinumus, kā arī nodrošināt uzņēmuma pārstāvību darba grupās un komisijās. Līgumu darbības laikā esmu piedalījusies darba sanāksmēs kā Rīgas domē, tā arī atbildīgajās ministrijās. Esmu sniegusi viedokli par Saeimā izskatāmajiem likumprojektiem, kas attiecas uz SIA Rīgas ūdens darbību. Tikusies ar uzņēmuma vadību un speciālistiem, lai risinātu atsevišķas iedzīvotāju vai māju problēmas.”

Strautiņa-Ušakova arī min vairākus normatīvo aktu projektus un likumus, pie kuriem bija strādājusi. Secināms, ka to ietvaros viņai būtu bijis jākomunicē arī ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Taču ministrija raidījumu de facto informēja: “Abildot uz Jūsu jautājumu, vai Rīgas domes priekšsēdētāja biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova ir piedalījusies atsevišķās sanāksmēs VARAM, informējam, ka mūsu rīcībā nav datu, kas apliecinātu, ka Iveta Strautiņa-Ušakova būtu piedalījusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sanāksmēs, kas veltītas VARAM tiesību aktu izstrādei, saskaņošanai vai piemērošanai”.

Rīgas ūdens valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa intervijā raidījumam skaidroja, ka, kaut gan uzņēmumā ir juridiskais departaments, tieši Strautiņai ir nepieciešamās zināšanas publisko tiesību jomā. Tieši Kalniņa pirms astoņiem gadiem esot uzrunājusi Strautiņu šim darbam.

Ušakovs neatbild, vai pirms astoņiem gadiem būtu palīdzējis padomnieci iekārtot darbā pašvaldības uzņēmumā un nesaskata problēmu.

“Iveta Strautiņa ir vadījusi birojus diviem tieslietu ministriem un, kamēr viņa nav sākusi strādāt ar Saskaņu, nevienam nebija ienācis prātā viņai skraidīt pakaļ ar kameru. Apšaubīt viņas kompetenci neviens šajā valstī nevarētu”, raidījumam komentēja Ušakovs.

Top komentāri

Neslāvs
N
Nu tak ņemiet ciet šos kropļus! Vai šiem lopiem viss ir atļauts? Ja jā, tad izformēsim KNAB un citas tiesībsargājošās struktūras, ja tās nereaģēs uz tik klajām shēmošanām!
hm
h
No kura laika algu vai atlīdzību maksā par kompetenci?? Tā ir neveikla un diletantiska atruna, kad kādam netiešā veidā apmaksā kādu pakalpojumu. Parasti atlīdzību darbiniekiem, tai skaitā amatpersonām būtu jāsaņem proporcionāli ieguldījumam un rezultātam.
influenceris
i
Neesmu kaut kā manījis, ka rīdzinieki vismaz izrādītu kādu jūtamu aktivitāti vai masveida protestus pret esošo saimniekošanu pilsētā...Tik klusi, tik pacietīgi, tik pieticīgi, ka "besī" tās kalpu dvēseļu izpausmes...Kas tad cīnīsies pret jūsu naudas izsaimniekošanu? Liepājnieki, valcēnieši, madonieši, dobelnieki,talsinieki,daugavpilieši u. t. t.? MK? PVF?BTAI?PS?EK?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas