Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

RD apstiprina noteikumus par bērnu uzņemšanu privātajos bērnudārzos

Rīgas dome otrdien pieņēma pašvaldības saistošo noteikumu projektu, kas noteiks pašvaldības pirmskolu rindā esošo bērnu reģistrēšanas un uzņemšanas kārtību domes līdzfinansētajās privāto bērnudārzu grupās, pret ko iebildumus pauduši gan vecāki, gan privātie bērnudārzi.

Jau ziņots, ka dome tuvāko trīs gadu laikā cer likvidēt rindu uz vietām pašvaldības bērnudārzos, paplašinot sadarbību ar privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm. Izglītības, kultūras un sporta departaments turpmāk pirks pirmsskolas izglītības pakalpojumu no privātiem bērnudārziem, par katru Rīgā deklarēto izglītojamo bērnu maksājot dotāciju 125 latu apmērā mēnesī.

Tas nozīmē, ka tie bērni, kas gaida rindā uz vietu pašvaldības bērnudārzā, varēs apmeklēt privāto pirmskolu ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādi ir pašvaldības pārziņā esošajos bērnudārzos. 125 lati vidēji mēnesī tiek izlietoti par viena bērna uzturēšanos Rīgas pašvaldības bērnudārzos mēnesī.

Pret šo ieceri vērsusies vecāku iniciatīvas grupa "Nauda seko bērnam", Latvijas Privāto pirmsskolu biedrība, ar saviem parakstiem "nauda seko bērnam" principu atbalstījuši arī 616 rīdzinieki. Vecāki uzskata, ka otrdien pieņemtais lēmums lobē lielās vai jaunizveidotās pirmskolas, bet nerisina ap 5000 uz pašvaldības bērnudārzu rindā gaidošo rīdzinieku ģimeņu gadiem ilgo diskrimināciju pēc bērna piedzimšanas datuma pēc būtības. Lūgumu vienlīdzīgi sadalīt pašvaldības līdzfinansējumu visiem galvaspilsētā deklarētajiem bērniem, kas apmeklē privāto bērnudārzu, domnieki nav ņēmuši vērā.

Rīgas pašvaldība sadarbībai ar privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm 2011.gada budžeta programmā "Pašvaldības finansējums privāto izglītības iestāžu pirmsskolas izglītības programmas īstenošanai" atvēlējusi finansējumu 1 194 379 latu apmērā, no tiem 450 000 latu paredzēti apmēram 400 pirmo vietu iepirkšanai pašvaldības grupiņām privātajās izglītības iestādēs.

Ja šis sadarbības modelis būs veiksmīgs, iespējams, grozot budžetu, finansējumu palielinās. Savukārt 600 000 latu nepieciešami iepriekšējo līgumsaistību, kuras ir Rīgas pašvaldības “labā griba”nodrošināšanai, izmaksājot 30 latus mēnesī par katru Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarēto bērnu, kurš jau apmeklē privāto pirmskolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas