Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Reformu partijas ierindnieki jūtas piekrāpti

Vienas uz likvidācijas sliekšņa stāvošas partijas astoņu redzamāko politiķu iestāšanos citā, tagad ietekmīgā partijā, kuras rezervistu soliņš alka pēc papildspēkiem, vēl pāragri nosaukt par politisko spēku konsolidāciju. Taču tā Reformu partijas (RP) deputātu un ministru iestāšanos Vienotībā raksturoja tās līdere Solvita Āboltiņa.

Tikmēr RP Saldus nodaļas vadītājs Uldis Kuģis uzskata, ka partijas vadība ir piekrāpusi savus biedrus un vēlētājus reģionos, ko varētu saukt pat par partijas principu nodevību. "Man nebija jāstājas Reformu partijā, lai kļūtu par Vienotības biedru," sacīja Kuģis, kurš tai nepievienosies.Āboltiņa ļoti piesardzīgi izturas pret RP reģionu cilvēku ienākšanu Vienotībā, ko atbalstīs tikai tur, kur abu partiju vietējiem politiķiem ir laba sadarbība, kā, piemēram, Koknesē. Vienotības priekšsēdētājai vēl atmiņā grūtības, kādas atklājās, kad pašvaldībās vajadzēja saslīpēties Jaunā laika, Pilsoniskās savienības un Sabiedrībai citai politikai ierindas biedriem.RP Rīgas nodaļas vadītāja Inga Antāne neplāno pievienoties Vienotībai, kamēr pastāvēs RP. Nodaļā esot teju 200 biedru, kuriem kopā ir jāizlemj, ko darīt. RP domes vadītājs Jānis Vilnītis centies apzināt vēl palikušos domniekus un secinājis, ka no 84 domes locekļiem palikusi labi ja puse. Tas nozīmē, ka dome vairs nebūs lemttiesīga. Liela daļa aizgājušo ir tieši no Rīgas nodaļas. Viņš vēl puspajokam piebilda, ka partijas avangards tagad esot gan pie Ingunas Sudrabas (NSL), gan Jāņa Bordāna (JKP) un Einara Repšes (LA). Tāpēc vēl jo mazāk varot runāt par divu politisko spēku apvienošanu."Ir jāsauc lietas īstajos vārdos. Tā ir man nepieņemama manipulēšana," uzsvēra Vilnītis, kuram izteikti vairāki piedāvājumi ar visu RP Liepājas nodaļu pievienoties kādam jaunam spēkam. Viņš tādu iespēju noraida un vērtē kā latvisko partiju elektorāta šķelšanu. Kuģis ir viens no tiem, kurš atbalsta Vilnīti un uzskata, ka viņam vajadzēja būt partijas priekšsēdētājam. Jāatgādina, ka pēc RP dibinātāja Valda Zatlera pilnvaru beigām Vilnītis priekšsēdētāja vēlēšanās atsauca savu kandidatūru par labu Edmundam Demiteram, kurš togad konkurēja ar tagadējo priekšsēdi Vjačeslavu Dombrovski.Pēc jaunu biedru pievienošanās Vienotībai kāds tās politiķi Dienai sacīja - ko līdz pūķim nocirst vienu asti, ja trīs jau uzaugušas vietā, ar ko domāti jaunie politiskie spēki, kas tiecas ieņemt RP vietu. Teiktais ir arī atgādinājums, ka, iespējams, ne bez Vienotības ziņas tika vājināta RP, lai tās labākos spēkus ar laiku piesaistītu sev - tā vismaz uzskata daži RP biedri ārpus Rīgas. Zanda Kalniņa-Lukaševica, kura jau ir Vienotībā, sacīja, ka visi biedri reģionos nav tik skeptiski noskaņoti - ne tikai Koknesē, bet arī Jelgavā, Talsos abu partiju biedru sadarbība ir laba un notiekot tuvināšanās. Taču tā prasīs ilgāku laiku.Vairāk lasiet Ināras Egles rakstā Reformu partijas ierindnieki jūtas piekrāpti laikraksta Diena trešdienas, 21.maija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas