Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Reģionu apvienība aicina pašvaldību vadītājus nespodrināt spalvas lielajām partijām

Kolēģi, mēs visi esam savu pašvaldību un valsts patrioti, kuriem ir vietējā vara un vēlme sakārtot un uzlabot dzīvi savos novados. Mēs lielākā daļa esam iesaistījušies lielajā politikā, respektīvi, pārstāvam un vēl aizvien pēc "uzaicinājuma" turpinām pievienoties kādam no lielajiem politiskajiem spēkiem (Vienotība, ZZS, tēvzemieši utt.

) un spodrinām viņu spalvas ar savu veikumu, bet atgriezenisku vēlmi atbalstīt vai palīdzēt ar ko labu nejūtam (pat vārdos ne). Vai tad mēs esam iestājušies šajos politiskajos spēkos, lai publiski gozētos ar šiem politiķiem kopējos pasākumos, lai popularizētu šī politiskā spēka vārdu pašvaldībās? Nē, mēs visi cerējām, ka mūsu draudzība ar šiem politiskajiem spēkiem  uzlabos finanšu plūsmu un dzīvi cilvēkiem mūsu pārstāvētajās pašvaldībās, un tiks uzklausīti mūsu viedokļi. Bet "lielā politika" tikai "rullē",  šķeļot un naidojot mūs. Smaida par mūsu nespēju runāt vienā kopējā valodā, jo izmanto to, ka mēs esam tik dažādi gan interešu, gan teritoriālās atrašanās un finanšu ziņā.

Mēs visi klusībā rūcam un esam neapmierināti par valdības pieņemtajiem lēmumiem, bet kopēju pretdarbību neesam spējīgi izrādīt. Minēšu tikai dažus neapmierinātības piemērus: Nacionālais attīstības plāns, atbalstāmās pašvaldības 21+9, pārējo pašvaldību nepielaide pie "finanšu kopgalda", nepieciešamība turpināt ATR, IIN sadale starp valsti un pašvaldībām, finanšu izlīdzināšanas mehānisma pārkārtošana bez valsts papildus naudas piešķīruma, nepieņemama skolēnu skaita noteikšana vidusskolu klasēs (lauku vidusskolās 15, bet pilsētās 18, tik niecīga ir atšķirība noteiktajos kritērijos, kamēr pilsētās vajadzētu 25), lai saņemtu valsts finansējumu, un tā varētu turpināt vēl un vēl.

Uzdosim konkrētus jautājumus saviem "politiskajiem jumtiem", vai viņi attiecībā uz augstāk minētajām problēmām ir AR jums vai PRET jums. Ja ar - tad lai to pauž publiski un ieraksta savās programmās uz nacionālajām vēlēšanām, ja nē - tad stājieties ārā no šī jūs neatbalstošā politiskā spēka, un aicinām pievienoties Latvijas Reģionu Apvienībai! Tieši tādēļ tika dibināts šis reģionālais spēks, lai reģionu idejas un reģionu cilvēki būtu arī pie lemšanas.

Neesam vienaldzīgi - sākam rīkoties, kamēr vēl nav par vēlu!

Nenovērtēsim sevi pārāk zemu.

Mēs esam spēks, par to mēs esam pārliecināti."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas