Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Reģionu apvienība rosinās Saeimu lemt par Dūklava demisiju

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāti rosinās Saeimu lemt par zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) demisiju, portālu Diena.lv informēja LRA.

Tā kā ministra demisijas rosināšanai nepieciešams savākt desmit Saeimas deputātu parakstus, LRA deputāti cer, ka arī citi atbalstīs Dūklava demisijas pieprasījumu, tostarp arī Vienotības deputāti, kuri jau iepriekš publiski pauduši nepārprotamu nosodījumu valsts nozagšanai un korupcijai, teikts LRA paziņojumā.

"Ņemot vērā, ka šobrīd ir jārod skaidra pārliecība, ka ministrs Dūklavs nav slēpis no sabiedrības savā īpašumā esošus uzņēmumus, īpašumus vai citas mantiskas vērtības, un tieši vai netieši izmantojis savus politiskos amatus savu interešu realizācijai, viņam būtu jāatkāpjas no ministra amata," norāda LRA frakcijas deputāts Juris Viļums.

Savukārt LRA deputāts Mārtiņš Šics uzsver, ka: "Dūklavs bija saistīts ar Dogo sāgu un tās paviršu izmeklēšanu. Viņš arī bija tas, kurš premjeram un valdībai aiz muguras, izraisot sabiedrības sašutumu un nosodījumu, tikās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču. Valsts Kontrole norādīja uz to, ka cūku mēra apkarošanā, kur atbildīgais ministrs ir Dūklavs, bija nepamatoti un neracionāli izlietots nepilns miljons eiro. Tagad vēl oligarhu sarunas."

Lai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) varētu veikt izmeklēšanu, kas saistīta ar oligarhu sarunās izskanējušo informāciju, un izmeklēšanai būtu arī sabiedrības uzticēšanās, svarīgi ir sabiedrībai gūt pārliecību, ka Dūklavs vai viņa partijas biedri nemēģinās izmantot savu politisko varu, lai šo izmeklēšanu ietekmētu, norāda LRA.

Top komentāri

Ak
A
Vispār nav saprotams, ko šis partijnieks valdībā dara, uz purna jau uzrakstīts ka čekists, nemaz maisus vaļā nevajag vērt. 27 gadus pēc neatkarības šādi komunistu mēsli sēž valdībā... Nu kur vēl tālāk?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas