Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Reizniece-Ozola: No Vienotības gribu dzirdēt piedāvājumus nodokļu reformas tālākai virzībai

No partijas Vienotība gribētu dzirdēt saturiskus piedāvājumus nodokļu reformas tālākai virzībai, šodien pēc tikšanās ar partiju un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Savstarpējā dialogā būtu svarīgi dzirdēt konstruktīvu piedāvājumu, taču šodienas tikšanās laikā ar Vienotību tās pārstāvji esot pauduši vispārēju kritiku, bet neesot piedāvāts neviens konkrēts priekšlikums, kā šo reformu īstenot, sacīja ministre. Viņa norādīja, ka no Vienotības gribētu dzirdēt saturiskus piedāvājumus.

Neviena reforma nenāk viegli un vienmēr būs tūkstošiem iemeslu, kādēļ kaut ko nedarīt, norādīja politiķe. Taču šis ir brīdis, kad politiķiem ir jābūt drosmīgiem, apņēmīgiem un tādiem, kas spēj pieņemt lēmumus, uzsvēra Reizniece-Ozola.

Nodokļu reformas piedāvājums nav tikai Finanšu ministrijas (FM) veidots, jo tas ir piedāvājums, ko sadarbībā ar FM ir izstrādājušas gan arodbiedrības, gan uzņēmēju organizācijas, pauda politiķe. "Mēs nevaram pievilt cilvēkus, kuri gaida reformu un tajā redz konkrētus ieguvumus," akcentēja finanšu ministre. Viņa norādīja, ka šos ieguvumus nevajadzētu pazaudēt savstarpējos strīdos un "mazā nenovīdībā".

Reizniece-Ozola pauda pārliecību, ka valdībai ir jāpieņem nodokļu pamatnostādnes, lai būtu pamats tālāk virzīties ar likumu grozījumiem. Taujāta par nodokļu reformas gaitas atsaukšanos uz viņas pašas politisko karjeru, ministre sacīja, ka politikā nav vietas cilvēkiem, kas baidās pazaudēt savu posteni. Ņemot vērā, ka reforma ir labs piedāvājums, viņa nebaidās riskēt ar savu amatu.

Kā ziņots, Vienotība neatbalstīs nodokļu reformas pamatnostādnes, kamēr tās nebūs kvalitatīvi izstrādātas, šodien pēc tikšanās ar Kučinski paziņoja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa. Vienlaikus gan Āboltiņa gan Vienotības līderis Andris Piebalgs pauda, ka Vienotība atbalsta šo valdību.

Vienotības ministri nepiedalīsies balsojumā par valdības pamatnostādnēm un iesniegs savu atsevišķo viedokli.

Kučinskis norādīja, ka nodokļu reformas pamatnostādņu projekts no rītdienas valdības sēdes darba kārtības netiks izslēgts. Premjers pieļāva, ka pamatnostādnēm varētu tikt pievienots kāds protokollēmums par tālāko rīcību. Vienlaikus gan viņš atzina, ka to pieņemšanai vajag koalīcijas atbalstu vai sapratni.

No koalīcijas partnera neesot skaidrs piedāvājums, kā tālāk rīkoties, pauda valdības vadītājs, skaidrojot, ka ir gatavs piekāpties un ir iespēja atrast kompromisu, "bet ir jābūt ticībai, ka mēs gribam kaut ko pieņemt". Ministru prezidents prognozēja, ka vēl būs nepieciešama papildus saruna gan ar koalīcijas partiju līderiem, gan ministriem par tālāko virzību šajā lietā.

Rīt pirms valdības sēdes, kurā paredzēts spriests par nodokļu pamatnostādnēm, ir paredzēta koalīcijas sanāksme.

Top komentāri

Ventspils muļļ
V
rīt pirms valdības sēdes lembe pa galdu mētās papīirus un bļaus " ko jūs traki esiet?"
Trīs lietas:
T
1.Ietvert nekustamā īpašuma nodokļa reformu, kuras ietvaros vai nu vispār atcelt īpašuma nodokli par mājokli (kā Igaunijā), vai arī padarīt to neatkarīgu no kadastrālās vērtības (kā Čehijā - 7 centi par kvadrātmetru zemes); 2.Ietvert veselības apdrošināšanu 20 euro no personas mēnesī, izņemot attaisnotos nemaksātājus (bērni, pensionāri, invalīdi, studenti, jaunie vecāki u.c.) 3.Izņemt no projekta murgus, ka ar diferencēta neapliekamā minimuma un pensionāru neapliekamā minimuma palīdzību var mazināt nevienlīdzību. Kaut ko tādu var uzrakstīt tikai ierēdnis, kurš pilnīgi nepārzina sociālo sfēru.
īpašuma nodoklis Latvijā ir nenormā
ī
1. Nepieciešams ietvert reformā arī nekustamā īpašuma nodokļa reformu, kuras ietvaros vai nu vispār atcelt īpašuma nodokli par mājokli (kā Igaunijā), vai arī padarīt to neatkarīgu no kadastrālās vērtības (kā Čehijā - 7 centi par kvadrātmetru zemes un 7 centi par kvadrātmetru ēkas).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas