Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Repše atturas vērtēt oponentus un pārliecināts par saviem panākumiem

Svētdien dibināmās partijas Latvijas attīstībai viens no līderiem Einars Repše atturas vērtēt konkurentus un tādējādi tos popularizēt, taču ir pārliecināts par savas partijas labiem rezultātiem nākamgad gaidāmajās vēlēšanās.

Repše ceturtdienas rītā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā Rīta Panorāma sacīja, ka pēdējo 26 gadu laikā bijis politikā vai tuvu tai un cerīgi raugās uz Latvijas attīstībai ideju par valsts konkurētspējas stiprināšanu, atbalstot uzņēmējus. Vienlaikus ar savas topošās partijas slavināšanu un tai prognozējamo "vairāk nekā pietiekamo" atbalstu Saeimas vēlēšanās Repše gan atturējās vērtēt konkurentus.

"Par konkurentiem lai runā viņi paši, mēs labāk pamatā klāstīsim savu programmu," LTV raidījumā teica Repše, atturoties vērtēt Aināra Šlesera, Valsts kontroles bijušās vadītājas Ingunas Sudrabas mērķus politikā, kā arī konkurenci ar paša savulaik dibinātā Jaunā laika politiķiem, kuri aizvien darbojas Vienotības rindās.

Viņš izvairīgi atbildēja uz jautājumiem par to, kāpēc būtu jānotic izteiktajiem solījumiem līdz ar kārtējo atgriešanos politikā, taču norādīja, ka atšķirībā no Repšes vadībā pirms 11 gadiem dibinātā Jaunā laika, šoreiz veidojamā partija esot "racionāli un pragmatiski cilvēki, kas vērsti uz sadarbību" ar nozaru asociācijām un citām organizācijām, turklāt esot pavisam skaidrs, ka jaunveidojamā partija "pastāvēs ilglaicīgi, ievedīs politkā daudzus jaunus un spējīgus cilvēkus".Savukārt korupcijas piesaukšana, runājot par Repšes darbību, esot "pilnīgas muļķības", kas esot nesekmīgi piesauktas jau iepriekš.

Latvijas attīstībai būs gan biedrība, gan politiskā partija un šajās organizācijās jau iesaistījušies un varēs iesaistīties dažādi pieredzējuši cilvēki, piemēram, arī pašreizējās Reformu partijas biedri un citi. Tas nenozīmējot, ka visiem potenciālajiem sadarbības partneriem jākļūst par jaunās partijas biedriem.

Partijas Latvijas attīstībai dibināšanas kongress notiks svētdien.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas