Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Rīdziniekiem plāno veikt būtiskas izmaiņas siltuma piegādē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ra
R
Norēķināties pa tiešo? Jā , tikai ir starpība . Man ne silts ne auksts no tā ,ka kaimiņam par nemaksāšanu atslēdz gāzi vai elektrību. Šis pakalpojums nav saistīts savstarpēji . Bet ,ja kaut vienam kaimiņam atsēdz apkuri ,pārējiemn uzreiz nākas sildīt un maksāt vairak. Tā ir kopēja sistēma.
Ieva
I
Vispār tā ir baigā afēra -pietiek paskatīties, kas notiek ar ūdens skaitītājiem.
Ausma
A
Es atrisināju nopērkot vienu stāvu - nav kaimiņu kurš nemaksā, nav problēmu. _______________ Ka tik cienījamam CIO nebūs vēl jāpiepērk pārējie stāvi, jo tur var taupīt un nekurināt. Turklāt siltums nav vienīgās apsaimniekošanas un uzturēšanas izmaksas. Vēl ir kāpņu telpu remonts, stāvvadu nomaiņa, jumta remonts un nomaiņa, fasādes remonts un sitināšana, teritorijas uzturēšana un labiekārtošana, utt. Ja pārējo stāvu iedzīvotāji nevēlēsies, nepiespiedīsi. Tā kā nāksies krāt un nopirkt visu māju.
ee
e
apsaimniekotāji protams būs tikai ieguvēji, jo lielākie parādi ir par siltumu
ee
e
vai RS par saviem līdzekļiem pārprojektēs un pārbūvēs daudzdzīvokļu māju iekšējos tīklus? mazāk salīgie varēs atslēgtis un sildīties no apkārtējo fona, savukārt tie maksāt par zudumiem. starpsienas, taču nav ārsienas
absurds
a
Viena lieta ir norēķini pa tiešo ,cita -apkures sistēmas sačakarēšana. Izskatās pēc atslēgties gribētāju lobija, jo tie,kuri sagrābušies dzīvokļus, grib tos neapsildīt, ja nav īrnieku... Tikai neaizmirstiet, ka mājas apkures sistēma ir visu dzīvokļu īpoašnieku kopīpašums un tikai viņi ir tiesīgi izlemt, ļaut kādam atslēgties vai nē, mainīt apkures sistēmu vai ne.
Jūrmala
J
Jūrmalā jau kopš deviņdesmitajiem gadiem norēķinās pa tiešo.
pmlks
p
kārtējais šlesera Boļšije Vasjuki tipa projekts! :) Lai krievu laiku paneleni pārtaisītu pēc šlesera piedāvātās shēmas ir ne vairāk un ne mazāk kā jāuztaisa šai panelenei kapitālais remonts, kura laikā visi iemītnieki jāizmitina citur. Ja ņem vērā, ka katrā panelenē īpašnieku skaits ir vienāds ar dzīvokļu skaitu un šādas pārbūves izmaksas jāsedz PAŠIEM ŠĪS MĀJAS ĪPAŠNIEKIEM, tad skaidrs, ka projekta realizācijai ir tiaki 2 varianti - utopiskais un reālais. Reālais ir, ka Bils Geits atbrauc, nopērk no VISIEM paneleņu dzīvokļu īpašniekiem VISAS rīgas panelenes, uz renovēšanas laiku to iemītniekus izmitina Ņujorkas viesnīcās uz sava rēķina un ved katru dienu uz un no darba Rīgā ar lidmašīnām, savukārt utopiskais variants ir tas, ka šo paneleņu iemītnieki paši vienojas par atbilstošo renovāciju un to attiecīgi apmaksā. P.S. Reālajam variantam gan ir viena laba blakus parādība, proti, Rigas lidosta tiešām gadā apkalpos ap vairāk par 30 miljoniem pasažieru :)
maksātāja
m
Nu un kas tu būtu? Vai Šlesers?
CIO
C
Es atrisināju nopērkot vienu stāvu - nav kaimiņu kurš nemaksā, nav problēmu.
Ludis
L
Būs tāpat kā ar atkritumu izvešanu - vieniem maksu nepārtraukti palielina, bet citi var maksāt JA grib un CIK grib... :)
nesmīdiniet
n
Tā kā neviens šādu sistēmu noteikti ij nedomā izdomāt, tad maksātāji būs spiesti maksāt vairāk, kā tas jau tagad notiek, ja daudzdzīvokļu mājā kāds dabū atļauju atslēgties no kopējās apkures.
Latweets
L
Geez, vai tad šlesers maz saprot ko nozīmē pārtaisīt mājas siltumapgādes sistēmu lai varētu noslēgt vienu konkrētu dzīvokli? Standarta piecstāvenē trīsistabu dzīvoklī ir 4 siltuma stāvvadi, kas visi ir jāpārtaisa uz vienu stāvvadu no kura tiek savilktas caurules uz radiatoriem. Vai viņš vispār stādās priekšā kādas tās ir izmaksas, nemaz nerunājot par tiem dzīvokļiem, kas ir nesen remontēti un kam būs jālauž grīdas lai savilktu caurules. no otras puses tas ļaus katram dzīvoklim individuāli regulēt siltumu, kas negribēs tos varēs atslēgt pavisam no siltumapgādes, bet izmaksas būs vienkārši astronomiskas.
jolanta
j
protams, situācija, kura pieļauj apkures atslēgšanu cilvēkiem, kas ir apmaksājuši visus rēķinus, nav normāla un ir jārisina
maksātāja
m
Doma jau pareiza. Tikai nevarētu būt tā, ka tie, kuri nedzīvo šaja dzīvoklī vai nekādi nevar izīrēt savu dzīvokli ,tiks atslēgti un priecāsies par to , ka nav jāmaksā.Ja apkārt visi dzīvokļi silti, nemaksātājiem nekas tur aizsalt nevar. Maksātāji būs spiesti uzturēt caur savām sienām šajos dzīvokļos neaizsalšanas režīmu un vēl papildus samaksāt par siltuma zudumiem. Tur kārtīgi jāizdomā sistēma, lai neiznāk, ka maksātāji spiesti maksāt normālas temperatūras uzturēšanai vairāk..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas