Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīgas pilī jumta labošanai veiks pagaidu darbus; darbinieki staigās uzmanīgi

Apmetuma gabals Rīgas pilī nokritis tāpēc, ka caur sūci jumta segumā kūstošais sniegs vispirms iekļuvis bēniņos, bet vēlāk arī ceturtā stāva telpās. Valsts akciju sabiedrība Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) operatīvi novērtēja bojājumu, tagad ir novērtēts griestu stāvoklis, kā arī noņemti griestu apmetuma fragmenti, kas varētu atdalīties, pastāstīja valsts akciju sabiedrības Valsts nekustamie īpašumi sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

No jumta notīrīts sniegs. Ar iekštelpu remontdarbiem esot jānogaida, līdz tiks sakārtots jumta segums, bet tā defekta novēršana iespējama tikai labvēlīgos laika apstākļos.

«VNĪ ik gadu iespēju robežās atvēlējis līdzekļus Rīgas pils jumta seguma atjaunošanai. Konkrētajā vietā atrodas apmēram 20 gadu vecs dakstiņu jumta segums, kas jau sācis slāņoties. Ņemot vērā drīzumā plānoto Rīgas pils Priekšpils rekonstrukciju - restaurāciju, kurā iekļauta arī šā jumta seguma daļas nomaiņa, patlaban būs jārod pagaidu risinājums konkrētā defekta novēršanai par iespējami zemākām izmaksām,» teica D.Laukšteina.

Valsts prezidenta preses dienesta vadītājas vietniece Elīna Lazdāne pastāstīja, ka ne ātrāk kā nākamajā nedēļā varētu lemt par tās Valsts prezidenta kancelejas daļas, kur nodrupa apmetums, darbinieku pārvietošanu uz citām telpām. Patlaban darbinieki šajās telpās darbu turpina, tikai staigājot uzmanīgāk nekā iepriekš.

Turpinās Rīgas pils Priekšpils rekonstrukcijas - restaurācijas tehniskā projekta izstrāde, kas konkursa rezultātā uzticēta pilnsabiedrībai Pils projekts. Saskaņā ar noslēgto līgumu, tehniskais projekts jāizstrādā 18 mēnešu laikā, un tas ir līdz šā gada 20.jūlijam. Rīgas pils Priekšpils rekonstrukcija - restaurācija varētu sākties 2010.gada beigās. Taču pirms tam vēl būs nepieciešams Ministru kabineta (MK) lēmums par VNĪ ieguldīto līdzekļu atgriešanu nomas maksas veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas