Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rindu tīrīšanas mērķis TP - kvalitatīvs saraksts vēlēšanās

Tautas partijas līdera Andra Šķēles pieteiktā rindu tīrīšana notiks pakāpeniski un sistemātiski, pirmdien teica priekšsēža pārstāvis Romāns Meļņiks. Vairāk TP priekšsēdis pastāstīšot tikai preses konferencē piektdien. TP valdes pārstāvjiem pirmdien no rīta vēl bija katram savs viedoklis par rindu tīrīšanu.

Edgars Zalāns, kurš pirmdien ievēlēts par priekšsēža vietnieku, to saista nevis ar cilvēku inventarizāciju, bet ar partijas sakārtošanu plašākā kontekstā. Māris Kučinskis kā minimālo programmu uzskata kvalitatīva kandidātu saraksta sagatavošanu Saeimas vēlēšanām, bet Vents Armands Krauklis aicina rūpīgi izskatīt visas institūcijas, «kur ir mūsu pārstāvji, kas nemaz nav mūsu pārstāvji». Par šo tematu šodien raksta _Diena._

Uz jautājumu, vai tiks vērtēta Bērnu slimnīcas lietā aizturētā TP biedra Aivara Lisenko piederība partijai, E.Zalāns norādīja, ka tas ir Aizkraukles nodaļas kompetencē, tikai pēc tam valdei un Goda tiesai jālemj. «Taču, vai katrs, kam ir uzlikti roku dzelži, ir jāizmet no partijas? Tomēr pastāv nevainības prezumpcija,» teica E.Zalāns. Kongresā uzstājās arī Goda tiesas priekšsēdis Valdis Ģīlis, kurš par neseno Dzintara Ābiķa izslēgšanu uzzinājis no medijiem. Pagaidām nav atbildes uz jautājumu, vai rindu tīrīšana neattieksies arī uz citādi domājošajiem, jo V.Krauklis citastarpā sacīja, ka «daļa jau ir kaut kā iztīrīta». Jānis Lagzdiņš uzskata, ka viens no galvenajiem uzdevumiem ir izveidot spēcīgu sarakstu ar jauniem politiski motivētiem, drosmīgiem cilvēkiem, kuriem ir mugurkauls. «Jānim Lagzdiņam, Aigaram Kalvītim, Gundaram Bērziņam, Edmundam Krastiņam un citiem vecbiedriem sarakstā nav jābūt,» teica J. Lagzdiņš. Viņš kā grūtāko uzdevumu minēja nepieciešamību «tikt galā ar Lisenko tipa biedriem, jo šī nelaime ir diezgan aizlaista un ne tikai Tautas partijā».

Lasiet pilnu žurnālistes Ināras Egles rakstu Tautas partijai jāpievārē ielaista nelaime


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas