Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rinkēviču ne visai apmierina prokuratūras darbs

Jauno Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču pēdējā laikā ne visai apmierina prokuratūras darbs.

Ceturtdien mikroblogošanas vietnē "Twitter", reaģējot uz ziņu par Latvijas pilsoņa sodīšanu ar 15 000 eiro naudas sodu par nelikumīga intelektuāla un fiziska atbalsta sniegšanu Krievijai, Rinkēvičs ierakstīja, ka "pēdējā laika atsevišķi prokuratūras lēmumi raisa vairākus jautājumus".

Piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma", komentējot šo paziņojumu, Rinkēvičs apliecināja, ka viņu neapmierina pārāk maigie sodi lietās par naida noziegumiem, un vairākos gadījumos tieši tādus sodus ir prasījusi piemērot prokuratūra, kura savukārt savus lēmumus skaidro kusli.

Valsts pirmā persona piebilda, ka nerunā tikai par vienu konkrēto gadījumu, bet arī par citām lietām, kas saistītas ar naida izpausmēm, vardarbību.

"Tātad, pirmkārt, man liekas neapmierinoši tas, ka prokuratūra neskaidro savus lēmumus līdz galam, otra lieta, man liekas neapmierinoši arī šie sodi. Es gribu izrunāties ar ģenerālprokuroru un saprast, kas tur ir par problēmu," sacīja Valsts prezidents.

Viņš norādīja, ka, ja problēma ir nesakārtotās likuma normās, tad tās vienmēr var uzlabot, turklāt arī pats ģenerālprokurors varot vērsties Saeimā ar likumdošanas iniciatīvām.

"Es šobrīd šajos jautājumos gribu dzirdēt skaidras atbildes. Mani pašlaik veids, kādā darbojas prokuratūra, ne pārāk apmierina. Šī ir tā pirmā reize, kad es esmu diezgan kritisks. Runāšu ar ģenerālprokuroru, gribu saprast, kas ir. Ja varu palīdzēt, palīdzēšu, bet arī prokuratūrai ir jāsaņemas," rezumēja prezidents.

Rinkēvičam tikšanās ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu esot plānota nākamnedēļ, bet konkrēts laiks vēl tikšot precizēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas