Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rītdienas piketam par aptiekām daudzu biedrību atbalsts

Aptieku attīstības biedrības rīkotajam farmaceitu piketam esot daudzu sabiedrisko organizāciju atbalsts, no tām arī daļa izteikušas vēlmi piedalīties pasākumā pie Saeimas nama ceturtdien plkst. 8:30.

"Plašā sabiedrības interese apliecina, ka izmaiņu Farmācijas likumā novilcināšanas gadījumā visvairāk apdraudētas jūtas tās sabiedrības grupas, kuras aptieku ir spiestas apmeklēt regulāri - pensionāri, invalīdi un jaunās māmiņas," secina biedrības pārstāvis Klāvs Radziņš.

Patlaban likumā noteikts, ka no 2011.gada vispārēja tipa aptieka drīkst piederēt vai to drīkst atvērt tikai farmaceits vai ar veselības ministra atļauju - pašvaldība. Normas pretinieki paredz, ka, tai stājoties spēkā, tiks slēgtas daudzas aptiekas, jo patlaban tās lielākoties nepieder farmaceitiem vai pašvaldībām. Saeimā norit diskusijas par normas grozīšanu - ir bijis priekšlikums gan to atcelt pavisam, gan arī pagarināt pārejas periodu līdz 2012.gada beigām. Biedrība vēlas, lai šī prasība tiktu atcelta pavisam.

Atbalstu piketam paudušas Latvijas Pensionāru federācija, "Mārtiņa fonds", atklātais sabiedriskais fonds “Pasauli ikvienam", "Cietušo atbalsta centrs", Palīdzības centrs “Elizabete", biedrība “Cerību sars", palīdzības centrs “Valentīna", studenšu korporācija "Daugaviete" u.c. Problēma nav atstājusi vienaldzīgus cilvēkus visā valstī. Atbalsts izteikts, piemēram, no biedrības “Ventspils liedags" vadības, Dobeles ģimeņu atbalsta centra, Jelgavas sieviešu biedrības, kā arī biedrības “Liepājas Optimistu pulks".

Aptieku attīstības biedrībai kategoriski nav pieņemams Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas ierosinājums pagarināt Farmācijas likuma normu par aptieku īpašumtiesībām spēkā stāšanās termiņu par diviem gadiem. "Diezin vai iedzīvotājus ļoti nomierina fakts, ka aptiekas slēgs nevis šodien, bet gan tikai pēc diviem gadiem. Turklāt lēmuma pieņemšanas novilcināšana ir klajā pretrunā ar patērētāju interesēm, jo mākslīgi ierobežo konkurenci un palielina zāļu cenas. Ar savu neizlēmību un nevēlēšanos pieņemt lēmumus pirmsvēlēšanu gaisotnē, deputāti uz diviem gadiem pakar Damokla zobenu virs 2000 Latvijas ģimeņu galvām," uzskata biedrība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas