Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ronis: neubagosim Krievijas atvainošanos par okupāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ivars Graudums
I
Neviens latvietis legjionaarus nenievaa. Vinji bija drosmiigi un ciinijaas bezbailiigi, bet cieta arii briesmiigus zaudeejumus. Beigtos un sakropljotos. Bet deelj nesapraatiigaas nacionalistu riiciibas vinji aizstaavot Kurzemes katlu (cietoksni) nonaaveeja arii daudzus sarkanos streelniekus, kurus tikpat nelikumiigi bija iesaukusi padomju vara. Un ir skaidrs, ka Latvijas valsts toreiz nepastaaveeja. Ronim taisniiba: legjionaari bija Hitlera karaviiri. Buutu bijis pareizi, ja "pashpaarvalde" toreiz buutu riikojusies liidziigi lietuvieshiem. Tie atteicaas dibinaat legjionu un esmu no veesturnieka Abrenee dzirdeejis, ka saniknotie vaacieshi aiz atriebiibas par to noshaava tuukstoshus leishu virsniekus.
Komentārs A.Ronim
K
Slideni teikts: "Taču valstiskā līmenī tas būtu problemātiski: mums toreiz nebija savas valsts, vīri tika iesaukti nacistiskās Vācijas leģionā, vācu okupanti deva viņiem savas armijas formas un sūtīja veikt savus uzdevumus. Un tagad svarīgs secinājums: latvieši, kuri dzivoja Latvijā okupācijas periodā nav latvieši- jo "mums toreiz nebija valsts" turklāt viņi sadarbojās ar okupācijas varu un pakļāvās un pildīja politikās un ekonomiskās intereses.
pamela
p
Dzeri,ja nu būt līdz galam vēsturiski patiesam,tad tiem krieviem vai tā runājošiem vispār NEBIJA tiesību !!!lemt par Latvijas - NEATKARĪGAS,atjaunotas - likteni !!Te nu pilnīga taisnība Bogdanovai,bļ.. par to,ka lai saka paldies,ka netika patriekti no Latvijas kā franči no Alžīrijas.Otra puse pareizi atzīmē,ka par neatkasrību balsoja ļoti mazs skaits ,arī uz barikādēm netiku dzirdējusi krievu mēli.VISI tie ir izdomājumi ar cerību,ka nav pierādāmi.Nu un viņu uzvedība šodien apliecina to,ka OKUPANTU niķi nav atmesti.Par Igauniju ,balsošanu un "pieminekli"labs piemērs."AŠ"taisnība par Vāciju un viņu CIVILIZĒTO uzvedību."Zukam"taisnība par PSRS - Krievijas vadībā ,noziegumu izmeklēšanu. Ronis pārspļauj Munteru !Mūsu Prezidenti nezemojoties!?Māte mana,ko tad viņi dara ,īpaši Zatlers???Zemāk pazemoties jau nav iespējams -- stāv uz ceļiem pie Kremļa duravām un gaudo lai ielaiž kaut paklāju nolaizīt kur Putins spēris kāju.
Pikselis
P
Vēl 2 gadi ir labām Latvijas - Krievijas attiecībām Tad nāks atpakaļ Putins un atkal visus ar ēzeļa ausīm samērcēs atejā.
vid. pirksts
v
varbuut Gorbunovs , Īvaans , Lembergs... Tautas fronte bija pilna komoonistu un čekistu, publiski neatceros dzirdeejis , kur interfronte raava šo nulles variantu, taakaa ar gribeetu zinaat soliitaaju fio
TO DZERIS
T
KAS solīja? VĀRDS UZVĀRDS! FIKSI!!
leons
l
Diplomātiska atbilde. Labākais un inteliģentākais veids kā virzīt tik sarežģītus jautājumus.
borcinsh
b
...vajag sunim atgadinat ......!
Sniper'sEye
S
Precīzs un profesionāls Darbs. (Nav izdevies aizmirst, kā pašu bāleliņi Roni žļembāja, pirms viņu iecēla par LR vēstnieku ASV, -- kur tie gānītāji tagad palikuši?)
un vēl
u
komunistiskos noziegumus neizmeklēs vispār, jo pēc gadiem 30-40 vairs nebūs ko tiesāt... Atliks - iespēja nosodīt!!! vai arī vispār tas vairs nebūs aktuāli.
to
t
Kad tiks izmeklēts kaut viens komunistiskā režīma noziegums? Piemēram civiliedzīvotāju apšaušana Novočerkaskā 1962. gadā vai Tbilisi vai Viļņā nesenākā pagātnē. * pēc kādiem gadiem 20. Mozus arī savu tautu pa tuksnesi vadāja 40 gadus (kamēr izmirst veco laiku dalībnieki un liecinieki) ** tad - kad tas būs izdevīgi valsts ideologiem.
otra puse
o
Papēti sīkāk faktus, pirms kaut ko apgalvo. "visai neliela daļa cittautiešu (aptuveni 26%) 1991.gadā ir atbalstījuši Latvijas neatkarību. Savukārt, 45% ir bijuši “pret”, bet atlikušie “balsojuši ar kājām”. Ja cittautiešus asociē tikai ar tā sauktajiem krievvalodīgajiem, aina ir vēl dramatiskāka – “par” balsojuši tikai apmēram 16%."
Zuka
Z
Krievija ir daudz cietusi Staļina valdīšanas laikā. -------------------------- Latvijas Ārlietu ministrs izmanto Krievijas propogandistu saukli! Varbūt tad viņš var paskaidrot, kāpēc Krievija turpina izmantot Staļina izgudroto himnu, kāpēc joprojām ir pilns ar ļeņinekļiem, Maskavas centrā ir Boļšaja Komuņističeskaja uļica, kāpēc pēc ilgāka pārtraukuma Krievijā atkal parādās Staļina citāti, krūšutēli un portreti. Kad tiks izmeklēts kaut viens komunistiskā režīma noziegums? Piemēram civiliedzīvotāju apšaušana Novočerkaskā 1962. gadā vai Tbilisi vai Viļņā nesenākā pagātnē.
dzeris - otra puse
d
Kā tu to vispār izproti - "latviešu tauta solīja"? Visa tauta iziet uz ielas un sola vai nesola? Solīja latviešu tautas pilnvarotie latviešu politiķi, tātad, runāja tautas vārdā, un krievi referendumā tāpēc atbalstīja Latvijas neatkarību. Un melošana ir slikta lieta, lai cik cēli mērķi, un ilglaicīgā periodā neatmaksājas.
dzeris - Bogdanova, bļ...
d
Visi zina, ka es balsošu par Vienotību un par SC neaģitēju, drīzāk otrādi, aģitēju pret ĀŠ un to tuv'ako sabiedroto - SC Nevajag visam pieiet tik vienpusīgi un primitīvi, viss nav melnbalts, nav tikai labais un ļaunais, pastāv nianses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas