Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rossijskaja Gazeta: Latvijas nacionālisti nelaiž krievus pie varas

Ietekmīgais Krievijas laikraksts Rossijskaja Gazeta, komentāram par Latvijā notikušo Saeimas ārkārtas vēlēšanu rezultātiem devis virsrakstu Latvijas nacionālisti nelaiž krievus pie varas.

“Vakar Zatlera Reformu partija (22 vietas Saeimā) un Vienotība (20 vietas) sāka sarunas par koalīcijas kodola veidošanu. Pagaidām atklāts paliek jautājums, kura partija būs trešā: neofašisti no Visu Latvijai!/Tēvzemei un Brīvībai vai Saskaņas Centrs,” raksta Rossijskaja Gazeta.

“Citiem vārdiem, Latvija pašlaik nonākusi  izvēles priekšā – kļūt par pusfašistisku valsti vai būvēt demokrātisku daudznāciju valsti. Ir vērts atzīmēt, ka otro variantu atbalsta Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš, atbilstoši konstitūcijai, izvēlas, kurai partijai piešķirt mandātu valdības veidošanai,” teikts rakstā.

„Principā, saskaņā ar pasaules praksi, mandāts ir jāizsniedz vēlēšanās uzvarējušajam Saskaņas Centram. Tomēr, ņemot vērā Latvijas nacionālistiskās un rusofobās reālijas, prezidents diezin vai izlems atbalstīt „krievus”. Atzīmēsim, ka vēl priekšvēlēšanu sacensības sākumā neofašisti no Visu Latvijai! un  daļa Vienotības politiķu par savu mērķi izvirzīja nepieļaut „krievu partijas”, kā viņi dēvē Saskaņas Centru, nākšanu pie varas,” turpina laikraksts.

„Īstenībā Saskaņas Centru ir ļoti grūti nosaukt par krievu partiju. Par spīti tam, ka par to balso liela daļa Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju, partijas pēc savas būtības ir internacionāla. Pirmkārt, tās sastāvā ir daudz latviešu un latgaliešu. Otrkārt, pēdējā laikā daudzi latvieši tāpat balso par Saskaņas Centru. Un pēdējais, viena no galvenajām partijas prioritātēm ir valsts glābšana no ekonomiskās krīzes, vienlaikus saglabājot sociālo sfēru, kas to izdevīgi atšķir no labējām nacionālistiskajām partijām,” raksta izdevums.

„Par spīti visām šiem plusiem, politologi tomēr prognozē, ka Saskaņas Centrs nonāks opozīcijā kopā ar eiroskeptiķiem no Zaļo un Zemnieku savienības. Savukārt Latvijas valsts un valdība kļūs ar īstām šausmām Eiropai, jo trešdaļa valdības sastāvēs no neofašistiem un rusofobiem.

Visticamāk, ka šāda valdība noturēsies ilgi. Politologi paredz, ka tā pastāvēs ne ilgāk par gadu,” publikāciju noslēdz Rossijskaja Gazeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas