Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rubiks: Jātiek skaidrībā ar Lemberga statusu

Sabiedrībai ir jātiek skaidrībā ar Ventspils mēra Aivara Lemberga statusu, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts, Latvijas Sociālistiskās partijas priekšsēdētājs Alfrēds Rubiks.

"Man personīgi nekas nav pret Aivaru, mēs esam strādājuši kopā, bet cilvēkiem jābūt skaidrībai - vai Lembergs ir smagos noziegumos apsūdzēts noziedznieks vai viens no populārākajiem un sabiedrībā pozitīvi vērtētajiem politiķiem," teica Rubiks.

No visiem publiski minētajiem prezidenta amata kandidātiem visvairāk iedzīvotāju vēlas šajā postenī redzēt Ventspils mēru Lembergu, liecina "Latvijas faktu" aprīlī veiktā aptauja, raksta "Diena".

Aptaujā pirmajā vietā ir Aivars Lembergs, kuru atbalsta 27,4% pilsoņu, Valdi Zatleru atbalsta 24,9%, Vairu Vīķi-Freibergu - 19,3%, Ingunu Sudrabu - 18,5%, Māri Riekstiņu - 2%, Aivi Roni - 1,3%, Solvitu Āboltiņu - 1,1%, Inesi Vaideri - 0,4%, Gundaru Daudzi - 0,2%.

Vienlaikus prokuratūra Lembergu apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Līdzās Ventspils mēram šajā lietā apsūdzēts arī viņa dēls Anrijs Lembergs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis. Visi apsūdzētie neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības.

Lemberga lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē. Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Ligita Kuzmane un Irīna Jansone, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Savukārt Rubiks brīnās: Lembergu tiesā un vienlaikus aicina uz sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem. "Kādā statusā, kāpēc?" nesapratnē taujāja sociālistu līderis.

Lemberga tiesāšana, pēc Rubika domām, ir bezjēdzīgi ieilgusi. "Ja Lembergs ir vainīgs, iesēdiniet viņu cietumā, ja nav vainīgs - ļaujiet Lembergam mierīgi strādāt un dzīvot," teica Rubiks. "Kas tie par tādiem pusgājieniem?"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas