Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rubiks Uzvaras parkā slavina padomju karavīrus un kritizē "angažētos" vēsturniekus

Eiroparlamentārietis Alfrēds Rubiks (LSP) šodien pie pieminekļa Uzvaras parkā slavināja padomju karavīru drosmi un pašaizliedzību, cīnoties pret fašistisko Vāciju, kā arī veltīja krietnu kritikas devu "angažētajiem" vēsturniekiem, kas cenšoties mazināt padomju karavīru nopelnus.

"Šodien daudzi vāvuļo un spriedelē, ka Padomju Savienība nebija gatava karam, ka Staļins pats gatavojies karot. Patiesība ir katram sava, bet īstenība - tikai viena. Vērmahts, pasaulē labākā armija, nodevīgi laužot sadarbības līgumu, naktī uzbruka plašā frontē, cerot, ka uzvarēs "blickrīgu" (Blitzkrieg - zibenskarš), bet neuzvarēja. Lai šodien angažētie vēsturnieki spriež, kā grib, bet lielo, svēto karu grūtā, asiņainā cīņā ar milzu upuriem uzvarēja padomju karavīri," klāstīja Rubiks.

Eiroparlamentārietis norādīja, ka nacisti cerējuši, ka pēc viņu iebrukuma Padomju Savienībā tās tautas sašķelsies un sacelsies pret padomju varu, bet noticis pretējais - tās saliedējušās un uzvarējušas. "Sociālā iekārta izrādījās spējīgāka par kapitālistisko," sprieda Rubiks.

Viņš arī kritizēja latviešu leģionārus, kuri patiesībā nemaz neesot cīnījušies par brīvu Latviju, izpelnoties sajūsmas pilnas ovācijas no klausītājiem.

Rubiks arī uzsvēra, ka mūsdienu algotās armijas nekad nevarētu izdarīt to, ko paveica padomju karavīri, kā piemēru minot ASV un NATO, kurām savās militārajās operācijās ne visai veicoties.

Tāpat politiķis pauda, vai neesot vienalga, kad svinēt uzvaru - 8.maijā vai 9.maijā. "Var svinēt kaut vai 29.[maijā], bet galvenais ir svinēt!" uzsvēra Rubiks.

Rubiks savā runā arī aicināja veterānus nevienam neklanīties un nepadoties.

Politiķis savu runu vispirms teica latviešu, bet pēc tam krievu valodā.

Kā ziņots, svinot Otrā pasaules kara beigu 66.gadadienu, šodien vairāki tūkstoši cilvēku pēc ziedu nolikšanas pulcējas Uzvaras parkā pie pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem".

Rīta pusē cilvēki Uzvaras parkā tiešraidē uz lielajiem ekrāniem vēroja parādes translāciju no Maskavas.

Vēlāk piemiņas vainagus pie pieminekļa nolika Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un vairāku bijušās Padomju Savienības republiku vēstnieki.

Pie pieminekļa patlaban jau pulcējas vairāki tūkstoši cilvēku, un klāt aizvien nāk jauni. Lai arī ir labs laiks, cilvēku pagaidām ir mazāk nekā pērn, kad 9.maijs bija svētdiena, jo šodien ir darba diena. Pasākuma rīkotāji lielāku cilvēku pieplūdumu prognozē pēcpusdienā.

Kā ziņots, šodien Rīgā, Uzvaras parkā, pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem notiks tradicionālie Uzvaras svētku pasākumi, kurus ignorēs valdošā koalīcija un citu labējo partiju politiķi, savukārt apmeklēs kreisi orientēto opozīcijas partiju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas