Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rubiks, visticamāk, tomēr kandidēs EP vēlēšanās

Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) līderis, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Alfrēds Rubiks, visticamāk, kandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās arī nākamā gada maijā. Par tādu lēmumu nākšoties izšķirties pēc _Saskaņas centra (_SC) frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča aicinājuma uz EP vēlēšanām veidot divus atsevišķus kandidātu sarakstus — SC un Latvijas Sociālistiskās partijas.

LSP līdera dēli Artūrs Rubiks un Raimonds Rubiks ir Saeimas deputāti un uz EP neplāno startēt, ko viņi apstiprināja arī Dienai.lv. Līdz ar to var aktualizēties saraksta līdera jautājums.

J. Urbanovičs savu priekšlikumu argumentē ar nepieciešamību nodrošināt partijas pārstāvniecību EP sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupā, kurā tagad ir no SC ievēlētais Aleksandrs Mirskis, bet viņš vairs nav saistīts ar SC. Tā ir arī viena no ietekmīgākajām EP grupām. Savukārt A. Rubiks ir Apvienotajā kreiso un Ziemeļvalstu zaļo kreiso spēku konfederālajā grupā.

LSP priekšsēdis A. Rubiks Dienai.lv atzina, ka pagaidām J. Urbanoviča aicinājumu nevarot komentēt, jo par to nav spriests ne partiju, ne arī Saskaņas centra valdē. J. Urbanovičs ar A. Rubiku to arī neesot apspriedis, tāpēc pagaidām LSP priekšsēdis teikto uztverot tikai kā viņa personīgās domas.

Latvijas Sociālistiskā partija lēmumu varētu pieņemt novembrī, kad plānots partijas kongress. Arī otras SC partijas - Saskaņas – kongress ir paredzēts 9. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas