Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Šadurskis izstrādājis reformu, kā pāriet uz valsts finansētām studijām augstskolās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
atis
a
Šadurskis kaut ko izstrādājis? Laižamies projām kamēr vēl sveiki, veseli!
Ieva
I
Nav runa par nekvalitatīvām programmām, bet par to, ka ekonomistus, piemēram, kas tik negatavo, taču pēc tam liela daļa šo te ekonomistu, pat ar maģistra grādu, būtībā pilda kasieru funkcijas banāks, vai strādā par sekretārēm.... Un pilnīgi vienalga, vai studenti tai programmā dzen muļķi vai apgūst neskaitāmus priekšmetus. Tik daudz augsti izglītoto konkrētajā jomā vienkārši nav vajadzīgi.
apmātais
a
nekā nevar ticēt. Jāgaida un jāseko līdz vai šis būs reāls Kārļa padarītais darbs vai tukša runa.
puf
p
drošvien kārtējais demagoģijas un populisma paraugs
Me
M
Kā tam var ticēt, ja līdz šim finansējums valsts augstkolām tika samazināts?
skots
s
Nekvalitatīvās programmas pašas nobeigsies, jo nebūs, kas par tām maksā. Augstskolas ir bizness, kurā jāvalda veselīgai konkurencei. Pašreizējā situācija ar n-tajām augstskolām, kur var par lētu naudu nopirkt papīrīti ar nosaukumu "Diploms" ir sava veida apburtais loks, kuru nevar pārraut, apsolot ielikt vēl vairāk valsts naudas.
...
.
Latvijā samazinās jauniešu skaits, kādēļ 3% nav nepieciešami, tāpat plika finansējuma palilināšana kvalitāti nepalielinās, varbūt pat tieši pretēji.
Vic
V
jāpalielina līdz 3% no IKP ----------------------- Visi prot noplītēt IKP. Pat visu veidu humanitāristi. Bet nopelnīt IKP spēj tikai tehnokrāti. Diemžēl, Latvijā nestrādās arī šādas atziņas. Jo pat tik elementārs tehnoloģiskais process kā beļašu cepšana un tirgošana uz ielu stūriem nedarbosies kamēr 2/3 ienākumu jāsamaksā nodokļos.
atbalstītājs
a
hei stulbie komentētāji!!! Ko tik maz komentāru pie šīs unikālās vēsts? Vai tas nav visu studentu sapnis, ko neviens netic, ka piepildīsies??Vai komentētāji ir tikai ļaunie un neaptēstie, kas barojas no negatīvisma? Varbūt tikai mazizglītotie?
Ieva
I
Priekš kam tik mazai valstis kā Latvija n-tās programmas, kas cita citu dublē? Lai būtu vairāk bezdarbnieku?
skots
s
Kāda valsts finansēta augstākā izglītība???!!! Jāsakārto studiju kreditēšanas sistēma un lai universitātes un augstskolas cīnās savā starpā par studentiem. Tā kā students ņems kredītu, tad viņam būs kārtīgi jāapdomā, kura augstskola ir spējīga nodrošināt pietiekami kvalitatīvu izglītību, lai kredītu pēc tam varētu atmaksāt. Savukārt universitātei būs jādomā, kā nodrošināt pietiekamu kvalitāti, lai topošais students izvēlētos to par savu stiudiju vietu un samaksātu mācību maksu. Tikai konkurence var veicināt kvalitātes uzlabošanu. Valsts maka atvēršana, kā parasti, ļaus visiem gulēt mierīgi uz iedomātajiem vecajiem lauriem.
Ieva
I
Tur ir divas problēmas: pirkmkārt, kā nepieļaut situāciju, ka vienā specialitātē studējušo pietiks vairākām paaudzēm, bet citā nebūs, kas strādā.... Un otrā ir jautājums, vai tiešām nepieciešams tik daudz cilvēku ar augstāko izglītību un vai reformas nevajadzētu sākt ar profesionālo izglītību, lai cilvēks pēc vidusskolas vai vidusskolā apgūtu profesiju un tad, ja akurātu justu vajadzību, varētu papildus apgūt akadēmiskos priekšmetus un iegūt grādu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas