Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Saeima atkāpjas no sausā likuma ieviešanas 1.septembrī

Šoreiz Saeimas deputātu vairākums izšķīrās par panta svītrošanu no Alkoholisko dzērienu aprites likuma, kas paredzēja liegt mazumtirdzniecību ar grādīgajiem dzērieniem 1.septembrī  - Zinību dienā. Deputātiem likuma grozījumus atpakaļ bija nodevis Valsts prezidents Valdis Zatlers, norādot, ka ar šo aizliegumu netiks sasniegts mērķis – mazināt alkohola lietošanu jauniešu vidū.

Tam tomēr nepiekrita priekšlikuma par sausā likuma ieviešanu autore - Sarmīte Ķikuste (JL), kura debatēs ceturtdien norādīja, ka būtu ar mieru šo Zinību dine bez alkohola pieņemt pēc brīvprātības principa ar nosacījumu, ka Saeimā notiek darbs pie Administratīvā pārkāpumu kodeksa izmaiņām, pastiprinot sodus uzņēmējiem, kas tirgo alkoholu nepilngadīgajiem. Šobrīd šo vēlmi es neredzu, teica deputāte. Viņa atsaucās uz televīzijā redzēto sižetu, kad ar slēpto kameru tika fiksēta grādīgo dzērienu pārdošana 16 gadus vecai meitenei kopumā četros veikalos.

Atbildīgās Saeimas komisijas vadītājs Vents Armands Krauklis (TP) savukārt paziņoja, ka Ķikustes bažām nav pamata, jo Tieslietu ministrija solījusi paātrināti izskatīt priekšlikumus par bargākiem naudas sodiem tirgotājiem, kurus pieķer pārdodam grādīgos dzērienus nepilngadīgajiem. Sods turpmāk tiks piemērots juridiskām personām. Ķikustes bažām nav pamata, uzskata V.A.Krauklis.

Par šī panta svītrošanu šodien nobalsoja 58 deputāti, bet pret – 14.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas