Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Saeima konceptuāli atbalsta ieguldījumu procentu izmaksas ierobežošanu Karginam un Krasovickim

Parlaments ceturtdien konceptuāli atbalstīja likumprojektu, kas ierobežos noguldītāju ienākumus no noguldījumiem subordinētajā kapitālā Parex bankā.

Saeimas deputāti ceturtdien atbalstīja attiecīgu grozījumu Kredītiestāžu likumā nodošanu skatīšanai Budžeta komisijā.
Jau ziņots, ka šie grozījumi izstrādāti, lai liegtu bijušajiem Parex bankas akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim saņemt procentu maksājumus no ieguldījumiem Parex bankā.

Budžeta komisijas vadītājs Guntis Bērziņš (JL) norādīja, ka bijušo bankas akcionāru ienākumi iespējami tikai tādēļ, ka valsts Parex bankā ieguldījusi milzu naudu. Izglābjot šo banku, valsts izglābusi arī šo personu noguldījumus.

Grozījumi paredz, ka aizliegums stāsies spēka no šā gada 1.jūnija, tādējādi nosakot samērīgu pārejas periodu, uzskata Finanšu ministrija.

Šis ir jau otrais valsts mēģinājums ierobežot bijušo Parex bankas īpašnieku un viņu tuvinieku ienākumus no depozītnoguldījumiem bankā. Iepriekš likuma grozījumi paredzēja atpakaļejošu spēku, taču Saeima tos noraidīja. Tagad paredzēts pārejas periods, pēc kura procentu izmaksa būs ierobežota.

Šobrīd likuma grozījumi attieksies vienīgi uz Parex banku. Likuma grozījumu anotācijā atzīts, ka minētā norma skars pakārtotajās saistībās aizdoto līdzekļu īpašniekus, kuriem līgums par pakārtotajām saistībām ar Parex banku noslēgts pirms 2008.gada 10.novembra, kad tika uzsākta valsts atbalsta sniegšana bankai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas