Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Saeima noraida opozīcijas pieprasīto Ašeradena demisiju

Saeimas vairākums ceturtdien nolēma noraidīt Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas rosināto ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (Vienotība) demisijas pieprasījumu.

Šo pieprasījumu atbalstīja 34 deputāti, pret bija 48 parlamentārieši, bet Janīna Kursīte-Pakule (NA) balsojumā atturējās.

LRA pēc tikšanās ar Ašeradenu un viņa risinājumu uzklausīšanas attiecībā uz elektroenerģijas rēķinu samazināšanu nolēmusi tomēr virzīt parlamentā pieprasījumu par ministra demisiju.

Ekonomikas ministra risinājumi elektrības rēķinu samazināšanai, kas tika prezentēti tikšanās laikā ar LRA frakciju, faktiski ietvēra maksājumu sloga pārnešanu no dažiem lielajiem enerģijas patērētājiem uz visiem citiem - tūkstošiem mazo un vidējo uzņēmumu, kā arī iedzīvotājiem, kas tagad maksā būtiski lielākus elektroenerģijas rēķinus, norādīja LRA pārstāvji.

Kā apgalvoja LRA, ministrs iesniedzis redzējumu attiecībā uz lauksaimnieku un zemnieku situācijas daļēju risināšanu, taču tas neattiecas uz uzņēmējiem un mājsaimniecībām. LRA pārstāvji sarunā secinājuši, ka ministrs negarantē, ka uzņēmējiem, zemniekiem un lauksaimniekiem, saņemot elektrības rēķinus par februāri, tajos vairs nebūs līdzšinējais sadārdzinājums, ko veido obligātās iepirkumu komponentes (OIK) fiksētie maksājumi par jaudu.

Tāpat Ašeradens neesot varējis sniegt konkrētu atbildi par to, cik būtu iespējams ieekonomēt ST tarifā, padarot efektīvāku uzņēmuma darbu. Ir vien noteikts, ka tarifs paliek "nemainīgs un nekustināms" līdz 2022.gadam. Tas realitātē nozīmējot, ka, pat ja ST strādās efektīvāk un līdz 2022.gadam samazinās izmaksas, uz tarifiem tas iespaidu neatstās.

Politiskajam spēkam pieejamā informācija liecinot, ka Valsts kase ir aizdevusi līdzekļus AS "Augstsprieguma tīkls", lai atpirktu akcijas no SIA "Itera Latvija", proti, [Jura] Savicka, AS "Conexus Baltic Grid" un citiem, kas liek domāt, ka šis pirkums tiešā vai netiešā veidā atspoguļosies patērētāju rēķinos par gāzi vai elektrību. "Ministrs gan negribīgi, bet tomēr bija spiests atzīt, ka tā tas arī notiks," norādīja LRA pārstāvji.

Kā ziņots, jautājums par iespēju prasīt Ašeradena demisiju aktualizējās saistībā ar elektroenerģijas rēķinu pieaugumu pieaugumu daļai iedzīvotāju OIK sistēmas dēļ.

Pēc tam Ekonomikas ministrijā (EM) notikušajā darba sanāksmē klātesošajiem izdevās rast risinājumus OIK mazināšanai sezonāliem pieslēgumiem un OIK fiksētās daļas mazināšanai, žurnālistiem sacīja Ašeradens.

Top komentāri

Kira
K
Ir nekavejoties Latvijas Generalprokuraturai, KNAB, SAB jaierosina kriminalizmeklesana kurs, kura partija uzsaka so banditisko shemu OIK ieviesanu un likuma izstradi un kuri bija tie deputati kuri par to nobalsoja un kurs bija tas kartejais idiots prezidents, kurs so likumu parakstija. OIK likums ir nekavejoties jaatcel un vainigie ir publiski japakar vai janosauj, jo nodoklu maksatajiem sie izdzimteni nav jauztur cietuma.
opā
o
Redzot tos ESF miljardus, kuri iet caur šo kontrolētajām ministrijām bija jābut stulbam, lai kāds zāģētu zaru uz kura pats sēž. Jāgaida vēļēšanas un jācenšas nebalsot par šiem, es pat nezinu kā saukt. Tas, ka jābūt tribunālam par to, ko šie varneši ir sastrādājusi pēdējos desmit gados, vennozīmīgi būs un jānes pilna atbildība par nodarīto!
Udo Ulbergs
U
Kādi vērtīgi politiķi ir latviešiem! Tikai - kļūda, bet nevis nacionālā nelietība, nacionālā nodevība, kriminālā afēra, par ko nākas mēslus pakārt elektrības stabos! Cik viss gan var būt vienkārši latviešu krimināli oligarhiskajā valstiņā ar noziegumu brīvību! Cik laba, padevīga, paklausīga tauta ir latvieši! Vai tas tā ir tāpēc, ka latviešiem zagšana ir masveidīga? Latviešu kultūrā tagad zagšana ir stabils elements.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas