Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Saeima noraida VL-TB/LNNK ierosinājumu par apmācībām bērnudārzos latviešu valodā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Egons Andersons.
E
Runājot no pieredzes, varu teikt, ka bērns var iemācīties otru, trešo vai vairāk valodas, ja vien vecāki to vēlas. Piemēram Francijā, jauktā ģimenē, tēvs latvietis, māte vāciete. Mājās runā visi latviski vienu nedeļu, otru vāciski. Bērnu dārzā franciski. Piemēru ir daudz. Arī Anglijā un Vācijā bēgļu bērni runāja vairākās valodās. Vai krievu bērni ir ar garīgas atpalicības problēmām?
realsovs
r
Ar pratu ir neptverami sie judas RP un Zatles, ZZS zaglu banda, kuri irnicinaja latvijas lauksaimniecibu un Latvijas lauku iediovtaju dzives. Ir noteikt adefinicija pec kuras vadas, lai tikti izveidota valsts: teritorija, iedzivotaji, valoda, parvaldes sistema, tie ir 4 pamatelementi valstij, tacu, latviajs izbijusai sprezidents Zatlers dara visu, lai turpinatu iznicinat Latvijas valsti, ar Vikene noniecinaja Latvijas valsst valodu- latviesu valodu, izvarojot un izkroplojot Valsts valods likumu. Berzins ari laba runa krievu valoda ka latviesu valoda un kangars R.Pauls aiz laimes ka kucens urineja dzirdot ka runa Berzins krievu valoda.... Vai kads vispar pirms 23 gadiem vareja iedomaties, ka sie iznireli, degradati, kretini izdizmteni latviesi nicinas savu tautu un Latvijas valsti.
un nē saeimas sēdēs
u
22.līdz 34.gadam deputāti no 40partijām oficiāli uzstājās arī vācu un krievu valodās.
lux
l
Tiešām, kurp ejam. Bērnudārzi būtu tā vieta, kur sākt tik bieži minēto integrāciju. Vai tad sen jau nav pierādīts, ka tieši bērnībā iemācītais labi paliek atmiņā? Bērni turklāt imitējot iemācās ātri. Pēc tam varētu sākt domāt par pārēju uz valsts skolām latviešu valodā. Ir, protams, nokavēts, tagad būs daudz grūtāk to īstenot. Bet atjaunotās valsts sākumā jau droŠI vien cerējām, ka okupantu un masveida rusifikācijas rezultātā iebraukušo pēcteči būs tik korekti un sapratīs, ka iemācīties tās valsts valodu, kurā dzīvo un no kuras nebrauc prom ne lūgdami, ir mazākais, ko no viņiem prasīt. Un neviens jau arī nezināja, ka Krievija nonāks čekistu rokās, kuri nežēlo līdzekļus, lai Latviju atmestu atpakaļ tās pretīgajos apkampienos. Un, iespējams, nedomājām, ka pašu vidū atradīsies tik daudz krievu līdzskrējēju.
Zatleristi
Z
Reformu Partija =Saskaņas Centrs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zatlers ar tankiem pārbrauc latviešu valodai!
88 mm prettanku
8
... virzoties tieshi uguns maisaa - naakamajaas veeleeshanaas sim kremljimperiaalistu pieliideejam Saeimu neredzeet. kolaboracionistam kolaboracionista alga.
  • 1
  • 0
cik cenzētam gan jābūt latvietim,
c
lai viņš negribētu labi prast vismaz krievu valodu. Pat Endzelīns bija 29.gadā PSRS ZA LOCEKLIS.
stulbajam kremljnacistam
s
Latvietim peec savas dzimtaas ir aktuaala, pirmkaart, anglju valoda. Otrkaart, Eiropas valodas, kuru ir ap 20. Un tagad pastaasti, cik stulbam ir jaabuut padomju okupantam, lai teelotu kretiinu, kursh 22 gadu laikaa nevar latviesu valodu iemaaciities?
  • 3
  • 0
18.g.līdz34.g.
1
pat saeimā(shodkā) runāja latviski,krieviski un vāciski. Tā kā vsjo štokos.
cietumniekam
c
Saeimaa runaaja latviski. Ar cietumnieku zagona zinaasanaam spiideesi cietuma kameraa, kad tevi ieseedinaas par naida kurinaasanu.
  • 1
  • 0
Saeima ir antikonstitucionala
S
Saeima pati ir pret Satversmi, ka Latvijaa valsts valoda ir latviesu. Ja deputati Saeimaa balso pret latviesu valodu, tad vini ir nedrikst atrasties Saeimaa, jo darbojas pret valsts pamatprincipiem.
atri gan sis raksts pazuda no galve
a
Reformu partija balsoja pret reformam, ar to tos maitas ari apsveicu!
skumji
s
NA mēģinājums "pagrābt" nacionālistu balsis nav reforma. Šādu likumu krievu kopiena varētu apstrīdēt pat CT tiesā. Bērnu tiesību konvencija šādu rīcību uzskata par pārkāpumu. Apbrīnoju RP drosmi un izmisumu arī reizē, balsot par principu un nepārkāpt mūsdienu pasaules vispārpieņemtas normas. Tā nostādot pret sevi to daļu sabiedrības, kas tikai spēj bļaustīties un gānīties kā tādi aizvēstures cilvēki, bet nespēj domāt civilizēti.
  • 1
  • 5
Fakts.
F
Oj, baķuški, latiši ir "dirsalidēēji !"
Kāķim jāsmejas
K
Tam, kas raksta par pieredzi pasaulē gan nav nekādas pieredzes !
re ku
r
mūsu prezidents dosies uz Kazahstānu, atkal krievu apritē, vai tad saeima var lemt atšķiŗīgi
Dundukovs
D
Jāpilda Saeimas 1996.gadā pieņemtā deklarācija ,tā ir vienīgā iespēja Latvijai izžilbt! Bet škiet ka ir pa vēlu, latviešu gļēvums,kangarisms,mankurtisms sit augstu vilni- paši savām rokām likvidē savu valsti!
saeimai
s
turpināsim pārkrievot ukrainus, baltkrievus etc
Johaidi !
J
Priekš kam bērniem LV jāmācās valsts valodā? Krievu val. arī nevajag ! Jāmācās ķīniešu valodu no bērna kājas! To apgūt ir daudz grūtāk ! Drīz vajadzēs !!! Tā teica mans kaimiņš ebrejs, kas prot gan lat. gan kr. valodu, bet ar mani sarunājas angliski. Latvieši Latvijā ikdienā ar krieviem mēdz sarunāties krievisi, ej, kur iedams-kafē, veikalos, tirgū. Tirgu dažas krievu vecenītes par cenām skaidro , jaucot krievu val ar angļu. Īsts tejāteris ! Eķi za faif a eķi za ten !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas