Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeima pēc pārmetumiem pilnas Gobzema uzrunas noraida Kariņa demisijas pieprasījumu

Debatēs par opozīcijas rosināto Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisijas pieprasījumu deputāts Aldis Gobzems pārmeta valdībai krāpšanu saistībā ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) neatcelšanu, kritizēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbu un koalīcijas politiķus. Gobzema un KPV LV "iekšējo opozicionāru" parakstīto pieprasījumu Saeima pārliecinoši noraidīja, pret Kariņa atcelšanu no amata balsojot 58 deputātiem, kamēr par šo ierosinājumu balsoja 33 deputāti.

Apmēram 50 minūšu ilgā runā

Gobzems norādīja uz atbildību iepriekšējo paaudžu un vēl nedzimušo bērnu priekšā.

Politiķis atkārtoja dažus jau iepriekš izteiktos pārmetumus koalīcijas politiķiem, piemēram, ka atsevišķi no tiem nedomājot pat par nākamajām vēlēšanām, bet gan par to, vai netikšot izdoti kriminālvajāšanai.

Deputāts kritizēja, ka Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra amatu ieņem Juris Jurašs (JKP), pret kuru ierosināts kriminālprocess. Tāpat viņš veltīja kritiku vairākiem citiem koalīcijas politiķiem, kā arī pauda, ka aizdomu ēna pār Kariņa valdības atsevišķiem locekļiem padziļinot plaisu starp politiķiem un iedzīvotājiem.

Gobzems arī uzsvēra, ka uzņēmējdarbība tiek "iegrūsta vircas bedrē" un ka VID strādā pret uzņēmējiem. Politiķis norādīja, ka par 7% samazinājies uzņēmumu skaits ar ārvalstu kapitālu, kā arī par 4% samazinājies uzņēmumu skaits ar vietējo kapitālu.

Ierosinājumu pieprasīt Kariņa demisiju parakstīja no KPV LV izslēgtais Aldis Gobzems, KPV LV "iekšējie opozicionāri" Karina Sprūde un Linda Liepiņa, kā arī Uldis Augulis (ZZS), Jūlija Stepaņenko un vairāki Saskaņas deputāti, liecina Gobzema sniegtā informācija.

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka šādu lēmuma projektu var iesniegt Saeimas komisija vai ne mazāk kā desmit deputāti.

Kopumā šo ierosinājumu parakstījuši 11 deputāti. No Gobzema ieraksta sociālajos tīklos izriet, ka pieprasījums saistīts ar Saeimas aicinājumu atcelt obligātā iepirkuma komponenti (OIK). "Saeimas dotie uzdevumi ir jāpilda. Un laicīgi, nevis kaut kad tad, kad ienāks prātā," pauž Gobzems.

KPV LV iekšējo opozicionāru, frakcijas deputātu

Sprūdes un Liepiņas, parakstīšanās par Kariņa demisiju vērtējama kā pliķis sejā partijas pārējiem deputātiem un deleģētajiem ministriem, aģentūrai LETA iepriekš pauda KPV LV līderis Artuss Kaimiņš.

Deputāts norādīja, ka pirms šis jautājums nav apspriests frakcijā, viņš nevēlas modelēt situāciju, kāda varētu būt politiskā spēka rīcība šajā situācijā.

Top komentāri

gaidu
g
Kad par premjeru nekļuvušais pildīs savu solījumu un pametīs Latviju. Kāpēc nepildi savus solījumus, caurkritušais advokāt?
interesanti
i
Mazvērtība un lieluma mānija, nevarēšana samierināties ar zaudējumu premjeraamata iegūšan ā ir novedusi gobzemu līdz histērijai.
Viena tante teica ...
V
Atkal garīgi slimais Aldis,nebija iedzēris zāles no rīta...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas