Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saeimas komisijā Čakšu par progresu e-veselības uzlabošanā iztaujās pirms Jāņiem

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija veselības ministri Andu Čakšu (ZZS) par progresu e-veselības uzlabošanā plāno iztaujāt līdz Jāņiem, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS).

Politiķis norādīja uz Čakšas apņemšanos šo sistēmu savest kārtībā tuvākajos mēnešos, kas vērtējams kā "pēdējais variants" atbilstoša rezultāta sasniegšanai. Komentējot politiķes plānu rast risinājumu divu mēnešu laikā, Bērziņš norādīja, ka nozari vada "nopietna un atbildīga" ministre, kurai viņš uzticas.

Veselības ministrijas (VM) pārstāvji apliecinājuši, ka risinājuma rašanai ir pieslēgti visi iespējamie resursi, tāpēc tagad ir jābūt rezultātam, uzsvēra Publisko izdevumu komisijas vadītājs. Vaicāts, vai ministrijai nevajadzētu sīkāk skaidrot sabiedrībai par soļiem situācijas uzlabošanai, politiķis pieļāva, ka varētu izteikt šādu priekšlikumu, taču deputāti vairāk vēlēsies dzirdēt to, ka ir sasniegts izvirzītais mērķis par e-veselības darbības sakārtošanu. Bērziņš pauda pārliecību, ka arī mediji turpinās sekot situācijas attīstībai.

Deputāts piebilda, ka atbildīgās amatpersonas tika "pāragri godinātas" par e-veselības ieviešanu, jo sākuma līdz galam ir jāizdara iesāktais darbs.

Bērziņš tāpat norādīja, ka e-veselības sistēmas izveidošanā pieļauto kļūdu izvērtēšanas uzticēšana ekspertiem izmaksātu 70 000 eiro, kas būtu "ļoti dārgi".

Jau vēstīts, Čakša solījusi, ka divu mēnešu laikā e-veselības sistēma kļūs par "palīgu, nevis šķērsli" mediķiem. Viņa otrdien aģentūrai LETA atzina, ka nav apmierināta ar to, kādā ātrumā e-veselības sistēma strādā, īpaši tāpēc, ka pagājuši jau četri mēneši, kopš e-veselības sistēmas obligātās lietošanas sākuma.

Vienlaikus ministre norādīja, ka patlaban visi spēki tiekot veltīti tam, lai uzlabotu e-veselības ātrdarbību, kas ir īpaši svarīgi, jo no nākamā gada 1.janvāra sāks darboties valsts veselības apdrošināšanas sistēma, kurā tieši e-veselībabūs tā, kas nošķirs tos, kuriem pienākas valsts apmaksāti veselības aprūpes pakalpojumi, no tiem, kuriem par pakalpojumiem būs jāmaksā.

Kā ziņots, Latvijas Ģimenes ārstu asociācija norādījusi, ka pēdējās nedēļās e-veselības sistēmā ir novērojami bieži darbības traucējumi.

Top komentāri

solon
s
Ir nepieciešama pieļauto kļūdu izvērtēšana?!!! Nopietni? Un par to vēl tērēt līdzekļus?! Manuprāt ir nepieciešams visus kuri bija un ir iesaistīti šaja naudas izpumpēšanas afērā apvienot sarakstā un solidāri, atkarībā no zvaigznīšu skaita uz uzplečiem, likt atmaksāt iztērētos līdzekļus!
Garāmejot
G
Tātad esam nonākuši pie šāda stāvokļa , kad cilvēki tiks sodīti par ātrās , neatliekamās palīdzības izsaukšanu ?! Te kāds iebildīs , ka sodīti tiks par Nepamatotu izsaukumu , bet tad ir jautājums , vai mēs esam kompetenti tik sarežģītas jomas situācijās ? Ejot uz Aptieku , mēs nevaram meklēt pa plauktiem to , ko vēlamies un bez receptes nopirkt sameklētās zāles . Kāpēc ? Tāpēc , ka mēs neesam kompetenti farmācijas nozarē . Kāpēc Veselības ministrija iedomājas , ka katrs cilvēks ir spējīgs noteikt Negadījuma situācijas nopietnību ? Varbūt mums visiem valsts organizēs paātrināto mācību kursu medicīnā un bezmaksās veidā ?! Ko darīt , ja ziemā , vai pat vasarā uz ielas nekustīgi guļ cilvēks , arī bezpajumtnieks ? Mums viņu vajag elpināt no mutes mutē , taisīt sirds masāžu un tikai tad , kad nav rezultātu - Izsaukt Neatliekamo palīdzību ? Atbrauks palīdzība un konstatēs , ka cilvēks ir miris un mums sastadīs rēķinu par nepamatotu izsaukumu , jo šādos gadījumos jāsauc Morgs ?! Es nerakstu Me
Garāmejot turpinot
G
Es nerakstu Medicīnisko palīdzību , jo tagad Latvijas Veselības , vai Labklājības ministrija šo Hipokrāta palīdzību optimizējusi jau Taksometru servisa līmenī un par visu ir jāmaksā ! Es arī nebūšu pārsteigts , ja drīz veikalos varēsim iegādāties tādus , kā Medicīnas konstruktorus - Operēsim paši , tas ir vienkārši !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas