Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Samazinās bezdarbnieka pabalsta saņēmēju skaits, vidējais pabalsts sarucis par 40 latiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jūras Mandarīns
J
Tevis minētā rīcība ir Dombrovska cinisko fiziķu valdības patiesā seja! Tas pats iemesls = šogad spēkā esošajai Iedzīvotāju Ienākuma nodokļa versijai, kura liek pašnodarbinātajiem -- cilvēkiem, kuri pat likumiski jau nav tiesību kļūt par bezdarbniekiem! -- nodokli maksāt avansā. Ja nespēj, jo ienākumu nav, tad VID uzlikts pienākums IZVEIDOT KOMISIJU UN VĒRTĒT KATRA PAŠNODARBINĀTĀ IESPĒJAS -- VARBŪT, KA TO AVANSU VAR TOMĒR IZSIST!
kas cits atliek!
k
Driz bezdarbnieki bez pabalstiem ies laupit un sist!
meli ir atmaskoti
m
Nu jā - un ilgsotšs bezdrabs, kā viennozīmīgi rāda pieredze, noved pie inflāciju neradošā bezdarba līdzsvara līmeņa pieauguma, kas savukārt samazina valsts potenciālo IKP un šis efekts ir sevišķi izteikts tad, ja valsts neveic bezdarbnieku izglītības atbalsta pasākumus, kā tas ir Latvijā (vismaz tā izskatās). Savukārt mazs valsts potenciālais IKP nozīmē to, ka neliels pieprasījuma pieaugums radīs lielu cenu pieaugumu - resp. inflāciju. Tātad pēc šiem faktiem sanāk, ka Vienotības valdība būs radījusi pamatu inflācijas lēcienam, kas varētu būt tūīlit pēc krīzes beigām. Valdības ekonomisti un LB runā par Eiro ieviešanas logu ap 2014. gadu. Bet ja Latvijai priekšā ir tikai viens vienīgs logs, par kuru iespraukties, tad taču tas nozīmē, ka šie paši ekonomisti un LB paredz arī augstu inflāciju un citus Māstrihtas kritēriju pārkāpumus arī pēc krīzes. Tātad sanāk, ka valsts amatpersonas, politiķi, FKTK un LB nav mācījušies no šīs krīzes un valstī šīs valdības laikā arī nav veiktas nepieciešamās reformas, kas nodrošinātu sabalansētu attīstību, jo sabalansētas attīstības gadījumā Latvijai varētu atkrist visas runas par Eiro ieviešanas logiem. Smieklīgas bija arī Dombrovska valdības atrunas par valsts radītām darbavietām - Dombrovska valdība atrakstījās, ka to neļaujot valsts likums. Bet kad vajadzēja samazināt pensijas, tad Dombrovska valdība ne tikai grozīja desmitiem likumu vienā sēdē, bet grozīja tā, ka Satversmes tiesai pēc tam daļa bija jāatceļ. Gribas vairāk saprāta šajā valstī, ar to pašu būtu gana.
Bijušais
B
NVA ir riktīgs statistikas melu kantoris ar visu Paškevicu priekšgalā- kad beidzas pabalsts, viņi paši ar izbrīnu un pārmetumu skatās uz tiem, kas nāk reģistrēties... - acīs ir izlasāms- jūs mums bojājiet ciparus...
meli ir atmaskoti
m
Vienotības valdības demagoģija propogandē, ka brutāla attieksme pret bezdarbniekiem, piem. īss pabalsta saņemšanas laiks, uzlabojot valsts konkurētspēju. Tie ir meli, kā to apliecina nesens raksts žurnālā Journal of Development Economics. Rakstā norādīts, ka brutāla attieksme noved pie neoptimālas darba devēja un darba ņēmēja vienošanās, kas ne tikai neapmierina ne vienu ne otru, bet arī samazina darba ražīgumu un valsts GDP kopumā. Tātad šīs valdības meli nu ir atmaksoti! ASV bezdarbs ir zem 10%, bet Kongress krīzes laikā ik pa laikam pagarina termiņus pabasta saņemšanai, kas nu reģionos ar augstu bezdarba līmeni (amerikāņi ar to saprot 10%!!!!) ir 2 gadi un varbūt būs arī vairāk, ja demokrāti Kongresā spēs sakaut nolādētos labējos republikaņus un viņu bušistus.
Jānis
J
Par to NVA ir tā, ka tikmēr, kamēr cilvēks saņem pabalstu tikmēr viņš arī piestaigā uz NVA. Tad NVA simulē darbību un liek tev nākt un nākt vēl, kas protams ir bezjēdzīgi, jo darbu jau nu caur NVA atrast vienkārši nevar. Un tad NVA it kā cita starpā, Jums ieminas (tā bija arī ar mani), ka, ja nevarat atnākt, tad arī nenāciet. Kad es NVA darbiniekam darīju zināmu, ka dēļ šādas nenākšanas NVA mani (bezdarbnieku) izstrīpos no reģistrēto bezdarbnieku saraksta, tad NVA darbinieks 1. nosarka, 2. pateica skaidri un saprotami, jā tā ir, bet tā ir Jūsu darīšana. Secinoši - šī nenākšana uz NVA nozīmē neko citu kā to, ka NVA tevi izstrīpo kā bezdarbnieku no Latvijā reģistrēto bezdarbnieku skaita, un tādejādi REĢISTRĒTO BEZDARBNIEKU SKAITS VALSTĪ SAMAZINĀS. Tā ir OFICIĀLA krāpšana ko piekopj šī Valsts iestāde. Valstij un politiķiem par šo krāpšanu ir lielais prieks, jo ir ar ko aizmālēt acis SVF un Eiropas Kopienai.
.....
.
Kas noticis.. Re, ku UMM atbildēja. Tas pabalsta termiņš daudziem iet uz beigām.. Līdz ar to pēc tam īpaši būt uzskaitē vairs nav jēgas. un tiem, kam savā laikā jau maksāja aploksnē, tiem pat reģistrēties bezdarbniekos nebij jēgas - jo pabalsts tāpat nepienāktos. Kas var - brauc prom.
klimpa
k
Malači NVA, risina! Drīz nebūs neviena... Tikai paši NVA.
Jukums
J
Un kas ar viņiem noticis? Nomiruši? Izbraukuši? Varbūt darbu atraduši?
Lelle
L
Toties vairums bez pabalstiem palikušo sāk palikt par bomžiem.
umm
u
loģiski - bezdarbnieka termiņi sāk iet uz beigām, cilvēki vairs nesaņem pabalstu, vai saņem mazāko, pēdējo mēnešu summu. drīz jau statistiski bezdarbniekos vairs neviens nebūs un pabalstu arī vairs nevajadzēs maksāt.
prezīc
p
Nu redz cik labi! Valsts amatpersonas te varēssev atkal sev sist uz pleca un paijāt galvu, sakot, ka bezdarba problēma risinās pati no sevis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas