Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Pūce uzskata, ka "atbildība valsts priekšā ir rīkoties tā, lai individuālu problēmu gadījumā tās netiktu uzkrautas visai Latvijas sabiedrībai"

Sarunu partneri skeptiski par Gobzema ieteikto risinājumu "pielaides problēmai"

Gadījumā, ja izdosies panākt vienošanos par Alda Gobzema (KPV LV) vadītas valdības izveidi, politiķis varētu lūgt atlikt Saeimas balsojumu par valdības apstiprināšanu līdz brīdim, kad būs pieņemts lēmums par pielaidi valsts noslēpumam. To pēc sestdien notikušajām valdības veidošanas sarunām žurnālistiem sacīja pats Gobzems. KPV LV premjera amata kandidāts norādīja, ka tas varētu būt viens no iespējamajiem risinājumiem. Sarunu partneri no citiem politiskajiem spēkiem šādu risinājumu neatbalsta.

Par Gobzema pausto ideju kritiski izteicās gan Jaunās Vienotības pārstāvis Krišjānis Kariņš (JV), gan apvienības Attīstībai/Par! (A/P!) pārstāvis Juris Pūce, gan Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Edgars Tavars.

Pūce žurnālistiem norādīja, ka tādā gadījumā pastāvētu risks, ka 2019. gada budžets varētu tikt pieņemts tikai nākamā gada vasarā. Politiķis arī norādīja, ka "atbildība valsts priekšā ir rīkoties tā, lai individuālu problēmu gadījumā tās netiktu uzkrautas visai Latvijas sabiedrībai".

Savukārt Gobzems žurnālistiem norādīja, ja valdības veidošanā vienīgais palikušais neizskatītais jautājums būs par viņa pielaidi valsts noslēpumam, tad viņš aicinās "sabiedrību mosties".

Komentējot sestdien notikušās valdības veidošanas sarunas, Gobzems norādīja, ka tajās runāts par jautājumiem, kas saistīti ar izglītības jomu. Viņš norādīja, ka pašlaik partijas savstarpēji komunicē un apmainās ar idejām.

JV pārstāvis Kariņš pēc sēdes žurnālistiem norādīja, ka sestdien notikušās sarunas nevar uzskatīt par soli uz priekšu valdības veidošanā.

Viņš piebilda, ka vairāk sāk iezīmēties dažādas viedokļu atšķirības un trūkst skaidrības, kur varētu tikt atrasti kopsaucēji. Kariņš uzsvēra, ka, no JV viedokļa raugoties, ir vairāki būtiski neatbildēti jautājumi, tostarp par KPV LV nostāju jautājumā par procedūru, kādā tiek piešķirta pielaide valsts noslēpumam.



Turpretī Gobzems uzsvēra, ka nākamnedēļ notiks vēl trīs papildu tikšanās partiju starpā, lai izrunātu vēl neizrunātos jautājumus, tostarp par ministru portfeļu sadalījumu. Politiķis skaidroja, ka šis jautājums varētu tikt risināts nākamās nedēļas noslēgumā.

Kā ziņots, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Maizītis intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze iepriekš pauda, ka Gobzema vētīšana, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, varētu ilgt pat pusgadu. Tādējādi pastāv iespēja, ka Gobzems, ja viņam izdosies gūt atbalstu savai valdībai, var kļūt par premjeru bez pielaides valsts noslēpumam. SAB šefs šādu scenāriju vērtē kā ļoti lielu risku.

Pagaidām iespējamais valdības sastāvs un tas, kuras partijas varētu atbalstīt Ministru prezidenta amatam nominētā Gobzema valdību, vēl nav skaidrs.

Top komentāri

sashēmotā valdība
s
OIK un maksātnespējas mafija valdību sen jau ir izveidojusi. Protams, ka A/Par un JV, protams, ka Pabriks. Tagad vienkārši lēts cirks ar Bordānu un Gobzemu. Faktiski varam teikt, ka gan vēlēšanas, gan valdības veidošana ir viena liela krāpnieciska shēma kriminālo aprindu un oligarhijas izpildījumā. Neba jau nu Gobzems būtu tas labākais variants, nedz Bordāns, bet tas gan viennozīmīgi skaidrs, ka Pabriks un aiz viņa muguras esošās visādu Jaunupu, Martinsonu, Krievijas mafiozo oligarhu bandas ir pats sliktākais variants Latvijai, kāds vien var būt.
n
n
Tulkojums. PAR uzmetīs Gobzremu un, principā, visus, kas nebalsos par Stambulas konvenciju, ANO migrācijas paktu, neļaus precināties gejiem un mācīt to visu, piespiedu kārtā, no bērnudārza.
Rūdolfs
R
Patiesībā jāteic, ka PAR piekopj ne konstruktīvu, bet destruktīvu politiku, jo pat neapspriež KPV LV piedāvāto....No otras puses-varēja jau visiem Parlamenta locekļiem būt tā pielaide...tikai tad pirms vēlēšanām tā jāiegūst, un visi uz to jāpārbauda... Un ja tādas nav, tad nevar piedalīties vēlēšanās. Bet tad jau no Nesaskaņas reti kurš būs Parlamentā..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas