Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Satversmes tiesā pieteicēju rindas sūdzībām par pensijām un algām

Satversmes tiesā tiek iesniegts ļoti liels skaits pieteikumu (konstitucionālo sūdzību) saistībā ar grozījumiem likumos, kas noteic atalgojumu, pensiju un citu sociālo maksājumu apmēru pēc šā gada 1.jūlija, _Diena.lv _informēja ST pārstāve Līna Kovalevska.

Dienas pirmajā pusē savu kārtu pieteikuma vai sūdzības iesniegšanai ST gaidījušas ap 20 personu, neskaitot parastus interesentus, kuri uz ST devušies, jo "dzirdējuši pa radio" par iespēju sūdzēties konstitucionālajā tiesā, taču tam iepriekš nav nopietni gatavojušies, aģentūrai LETA sacīja ST priekšsēdētāja palīdze Līna Kovalevska

Saskaņā ar likumu individuāla pieteikuma gadījumos tiesai ir pienākums katram sniegt individuālo atbildi. "Tas prasa lielus izdevumus pasta pakalpojumu un kancelejas preču apmaksai. Savukārt Satversmes tiesa strādā būtiski samazināta budžeta apstākļos," norāda L. Kovalevska. Tāpēc ST aicina pieteikumu iesniedzējus pēc iespējas apvienoties un sniegt kopīgus pieteikumus, norādot vienu kontaktpersonu.

ST atgādina arī, ka konstitucionālajā sūdzībā ir jānorāda: sūdzības iesniedzējs, institūcija vai amatpersona, kas izdevusi apstrīdēto aktu (tiesību normu), lietas faktisko apstākļu izklāsts, sūdzības juridiskais pamatojums (jāpierāda, ka personai radīts tiesību aizskārums) un prasījums Satversmes tiesai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas