Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Satversmes tiesa: terminēts tiesnešu algu samazinājums atbilst Satversmei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ciedra
c
Ko baurojat bez jēgas.Tiesnešiem algas pareizi nav aprēķinātas jau no 2003.gada.Pareizi būtu izdarīt pārrēķinu jau no 2003.g līdz 2010.g.un tad samazināt attiecīgi krīzes %%Diez,kurš tad vēl sajēdz kaut ko no Satversmes likumiem,ja ne pats tiesnesis-kā tur rakstīts tā tam jābūt un tas attiecas arī uz Saeimas deputātiem,kuri sev,starp citu,algas nesamazināja,bet gan palielināja tieši krīzes laikā. Ko klusējat un nemaz nebļaujat,ko???
tiesnesis
t
Nomierinies un nepārdzīvo, nekvalificēts vispār par tiesnesi strādāt nevar, ja kas. Bet visaugstākās kategorijas tiesnesis apgabaltiesā saņem nedaudz virs 800.
Tas
T
Tas rijīgums ir uz mūsu nodokļu maksātāju rēķina. Vai to pieļausim?
Valis
V
Varbūt nepūderēsim viens otram smadzenes un izteiksimies skaidri SKAITĻU valodā! Tātad šobrīd - NEKVALIFICĒTS tiesnesis algā saņem 800 Ls mēnesī, bet 2011.gada 1.janvārī jau saņems Ls 1 500. AUGSTAS KVALIFIKĀCIJAS tiesnesis saņem apt. 1400- 1500 latiem mēnesī, bet 2011.gada 1.janvārī saņems 2005 latus mēnesī, kas ir VAIRĀK, nekā saņem Ministru prezdents (1809 lati mēnesī!) ... Ja pavisam godīgi, riebjas šis korumpēto tiesnešu RIJĪGUMS ...
iz "O.M.© arChīva"
i
Mediju ziņa: I. Godmaņa (LPP/LC) vadītā valdība esot atbalstījusi grozījumus likumā "Par tiesu varu", kas paredz "iesaldēt" tiesnešu amatalgas 2009. gadā (tātad - nevis atbilstoši krīzes situācijai valstī samazināt tiesnešu visai apjomīgās algas, bet gan atstāt tās "trekno gadu" līmenī). Savukārt, tieslietu ministrs G. Bērziņš (TB/LNNK) esot apgalvojis, ka "nepildot likumā ietverto tiesnešu algu palielinājuma grafiku, tiek pārkāpts tiesiskās paļāvības princips", tādēļ Bērziņš šādu valdības lēmumu nevarot atbalstīt...
Edgars
E
Vispār jau par ministru algām lemj Saeimas deputāti pieņemot grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā. ļoti gribētos atrast valsti, kur ST tiesneši pelna vairāk nekā premjers...
Atkala
A
VAI PAR PRIEKŠLAICĪGAJĀM PENSIJĀM ATBILDE BŪS???? TĀ JAU IR KATRS PAR SEVI UN TAUTA PAR SEVI!!!!
Atkala
A
Un kā tad palika ar priekšlaicīgajiem pensionāriem????? Vai ar 50% var labi dzīvot????Nekādu atbildi jau nesagaidīs no tiem lojālajiem deputātiem??? PAREIZI????
ha - ha
h
" ...neatbilst tiesiskās paļāvības principam, solidaritātes principam un varas dalīšanas principam." Vai uz Marsa arī līst lietus!
skaitļi nemelo
s
kad ministri spriež par savām algām,kad deputāti par savām algām un visiem citiem bonusiem,tad "ams" klusē un uzskata,ka viss OK? Tagad,kad tiesa spriež tiesu un savu pienākumu nedeleģē,piemēram,Kultūras ministrijai,tad ceļam brēku par iedomātiem interešu konfliktiem?
who cares
w
:) sviests
ams
a
...jocīgi...tiesneši spriež tiesā par tiesnešu algu....tas nav interešu konflikts? :)
Arturs M
A
Klanam par labu latviju nebūs par ko kliegt!:D
Nekodi barojosai rokai
N
Dabigi. Musu korumpetie politiki iebida tiesnesus amatos. Pec tam, tiesnesi atbalsta valdibas debilos, pret valstiskos lemumus. Viena roka mazgaa otru
dzeris
d
Es sapratu tā, ka var samazināt, ja pirms tam to algu palielina. Un tiesneši ir izņēmuma grupa, uz kuru neattiecas viospārējie likumi. Un, ka no tā, kāda būs alga, atkarīgs, cik godīgi tiesās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pants


Likuma Par tiesu varu 119.1 pants. pants, pēc kura no nākamā gada piemēros atalgojuma samazinājumu uz noteiktu laiku un kas būs atbilstošs Satversmei:


Tiesneša mēneša amatalga


(1) Rajona (pilsētas) tiesas tiesneša mēneša amatalgu aprēķina, Centrālās statistikas pārvaldes iepriekšējā gada oficiālajā statistikas paziņojumā publicētajai valstī strādājošo vidējai mēneša bruto darba samaksai, kas noapaļota latos, piemērojot koeficientu 4,5.

(2) Apgabaltiesas tiesneša mēneša amatalga ir par 20 procentiem lielāka nekā rajona (pilsētas) tiesas tiesneša mēneša amatalga.

(3) Augstākās tiesas tiesneša mēneša amatalga ir par 40 procentiem lielāka nekā rajona (pilsētas) tiesas tiesneša mēneša amatalga.

(4) Augstākās tiesas senatora mēneša amatalga ir par 50 procentiem lielāka nekā rajona (pilsētas) tiesas tiesneša mēneša amatalga.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas