Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Sausnītis: Biznesam ar politiku tomēr nav pa ceļam

Biznesam ar politiku tomēr nav pa ceļam, tādēļ tālāk politiķi lai konsolidējas paši, sacīja līdzšinējais apvienības Par labu Latviju (PLL) valdes loceklis, AS Rīgas piena kombināts padomes priekšsēdētāja vietnieks Atis Sausnītis.

"Esam savu izdarījuši - sasnieguši, ka Saeimā PLL pārstāvēta ar astoņiem deputātiem. Protams, varēja būt labāki rezultāti, bet nu labāk tā, nevis nekā. Turklāt ir pareizāk, ka bizness ar politiku nedrīkst būt kopā. Tagad lai viņi paši turpina virzīt politiku, lai domā un konsolidējas," sacīja A.Sausnītis.

Kā ziņots, PLL sašķeļas, jo uzņēmēji, kas izveidoja kustību Par labu Latviju, savus pārstāvjus apvienības valdē nevirzīs un turpinās darboties atsevišķi, informēja PLL preses sekretārs Ģirts Dripe. Uzņēmēji esot secinājuši, ka "minimālie mērķi ir sasniegti - PLL ir pārstāvēta 10.Saeimā", bet biznesmeņiem risināt savas problēmas esot ērtāk, atrodoties ārpus politiskās apvienības.

Jautāts, vai šāds uzņēmēju solis nenozīmē PLL sabrukumu, A.Sausnītis sacīja, ka "tas atkarīgs no viņiem pašiem. Tur ir spilgtas personības un līderi. Mēs kā biznesa cilvēki tālāko virzību redzam caur Tirdzniecības un rūpniecības kameru un citām asociācijām, nesaistoties tieši ar politiķiem".

Turpmāk PLL sastāvā būs tikai piecas politiskās partijas - Tautas partija, PLL/LC, Vienota Rēzekne, Ogres novadam un Latgales tauta, bet PLL valdē būs šo partiju priekšsēdētāji Andris Šķēle, Ainārs Šlesers, Jurijs Petkevičs, Edvīns Bartkevičs un Mečislavs Vēveris.

Jau ziņots, ka PLL nolēma uz pusi samazināt valdes locekļu skaitu, atstājot tajā piecu apvienībās sastāvā ietilpstošo partiju priekšsēdētājus un piedāvājot kustībai PLL izvirzīt darbam valdē divus pārstāvjus, viens no kuriem kļūtu par PLL priekšsēdētāju.

Līdz šim no tautas kustības valdē bija deleģēti uzņēmēji Aivars Ločmelis, Aleksandrs Milovs, Guntis Rāvis, Atis Sausnītis, Juris Savickis un Aleksejs Šeiņins.

Politiskās apvienības PLL valdes priekšsēdētājs bija eksprezidents Guntis Ulmanis, kurš paziņoja par vēlmi atstāt šo amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas