Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Savu kandidatūru veselības ministra amatam piesaka ārsts Andris Rubins

Bažījoties par nepietiekamu Saeimas atbalstu, Pilsoniskā savienība (PS) atsaukusi veselības ministres amatam virzītās Rīgas domes deputātes Antras Saknes trešdien paredzētās vizītes Saeimas frakcijās, ziņo BNS. "Mums bija signāli, ka viņa varētu nesaņemt Saeimas atbalstu, tādēļ, lai pasargātu savu cilvēku, mēs kandidatūru atsaucām," sacīja PS pārstāve Dace Balode.

Partija par tālāko rīcību un cita kandidāta virzīšanu spriedīs jau trešdien.

Lai arī iepriekš tika ziņots par kandidatūras atsaukšanu, vēlāk PS pārstāve norādīja, ka partija A.Sakni joprojām kā veselības ministres amata kandidāti uztur, taču nesteidzas ar viņas virzīšanu Saeimas balsojumam.

Savukārt partijas Jaunais laiks līdere Solvita Āboltiņa aģentūrai BNS atzinusi, ka iespējamā kandidatūras atsaukšana vai plānu izmaiņas par A.Saknes viesošanos Saeimas frakcijās partneriem nebija zināmas. Līdz ar to politiķe arī nezināja, vai tas patlaban nozīmē iespējamu citas kandidatūras meklēšanu veselības ministra amatam. "Šonedēļ šo jautājumu vienalga nevirzītu Saeimas sēdei, jo veselības ministrs - šajā jomā tomēr vēl vairāk nepieciešamas arī konsultācijas ar nozares profesionāļiem, un tam vēl ir vajadzīgs laiks," pavēstīja S.Āboltiņa.

 

Savukārt savu kandidatūru pieteicis profesors, Latvijas un Baltijas Dermatovenerologu asociāciju prezidents Andris Rubins - viņš vēstulē premjeram vēsta, ka ir ar mieru uzņemties Veselības ministra amata pienākumus, ja viņu virzīs valdības vadītājs un Saeima tam piekritīs.

A.Rubinam esot savs skatījums, kā var uzlabot veselības aprūpi Latvijā, sniegt iedzīvotājiem nepieciešamo kvalitatīvu medicīnas palīdzību un medicīnas zinātnes attīstību pašreizējos apstākļos, ekonomējot līdzekļus nesamērīgi lielajiem administratīvajiem izdevumiem un novirzot tos iedzīvotāju medicīniskajai aprūpei. Savus priekšlikumus par Veselības ministrijas darba efektivitātes un budžeta ekonomijas iespējām viņš gatavs V.Dombrovskism izskaidrot, ja viņš uzskatīs par vajadzīgu tikties.

Trešdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes premjers Valdis Dombrovskis (JL) teica, ka diskusija attiecībā uz veselības ministra kandidātiem koalīcijā vēl turpinās, līdz ar to šo ceturtdien šī amata kandidāts netiks virzīts.

Kā jau vēstīts, otrdien viņš tikās ar PS šim amatam virzīto Rīgas domnieci A.Sakni, tomēr pēc tikšanās radās iespaids, ka premjers nav pārliecināts, vai viņai tiks gūts atbalsts. Atturīga komentāros bija arī pati kandidāte, kā arī partijas Jaunais laiks pārstāvis Dzintars Zaķis. Trešdien pēc Saeimas frakciju sēdēm plānota koalīcijas sadarbības padomes ārkārtas sanāksme, kurā tiks spriests, kādu balsu skaitu iespējams nodrošināt izvirzītajiem ministru kandidātiem.

Savukārt par ārlietu ministra kandidātu Aivi Roni parlaments ceturtdien lems, teica V.Dombrovskis.

Viņš arī atzina, ka tieši tieslietu ministra amats ir tas, kas radījis aizķeršanos koalīcijā un ir iemesls, kāpēc notiek kavēšanās. "Esam turpat, kur bijām pirms mēneša, - ir konceptuāla vienošanās par bezpartejisku ministra kandidātu, bet konkrēta kandidāta nav," teica premjers.

Viņš neuzskata, ka trešdien varētu parādīties jauni vārdi. Ja vienošanās tiks panāktas, attiecīgie ministri tiks virzīti un tas vairs nebūs centrālais jautājumus koalīcijas dienas kārtībā, ja vienošanās nebūs, turpinās strādāt pienākumu izpildītāji, klāstīja valdības  vadītājs.

(pievienotas pirmās sešas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas