Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

SC: Neesam saņēmuši informāciju par starppartiju vienošanos

Esam patiesi gandarīti par Vienotības līderes apņemšanos, sagaidot 2015.gadu, kad Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts, saliedēt ne vien koalīcijas partijas, bet pat koalīciju un opozīciju. Taču mulsina fakts, ka par šo procesu un apņemšanos parlamenta lielākā frakcija uzzina no plašsaziņas līdzekļiem, atzina Saskaņas centra (SC)  Saeimas frakcijas deputāts Andrejs Elksniņš.

"Saeimas priekšsēdētāja plašsaziņas līdzekļiem ir pavēstijusi, ka visi politiskie spēki ir uzrunāti par šādu vienošanos un šobrīd notiek projekta saskaņošana. Diemžēl, neviens Saskaņas centra Saeimas frakcijas deputāts nav nedz uzrunāts par šo jautājumu, nedz iepazīstināts ar sagatavoto dokumenta projektu. Tas rada bažas ka, turpinot līdzšinējo koalīcijas darba stilu, vienošanās tiks izstrādāta šaurā lokā un tad pēdējā brīdī likta priekšā citām politiskajām partijām," viņš norāda. Izstrādājot šādu dokumentu jāņem vērā ne tikai koalīcijas partiju priekšstatus par tā iespējamo saturu, bet arī opozīcijas viedokli, ir pārliecināti SC pārstāvji.

Gadījumā, ja šāda atklāta diskusija tiks uzsākta, Saskaņas centrs rosinās, lai vienošanās tai skaitā tiktu paredzēts, lai koalīcijas un opozīcijas attiecības tiek risinātas tikai nacionālajā līmenī, neizmantojot citu valstu un starptautisko organizāciju arēnu, kas ir pretrunā ar Latvijas valsts interesēm un diskreditē tās tēlu, tiek nodrošināta pilnvērtīga parlamentārā kontrole pār valsts drošības iestādēm, izslēdzot atsevišķu politisko spēku interešu lobēšanu un nodrošinot dienestu darbu sabiedrības interesēs un tiek nodrošinata sabiedrisko mediju neatkarība un pilnībā izslēgta administratīvā resursa izmantošana.

"Esam gatavi uzsākt šo procesu tikai kā vienlīdzīgi partneri, kas nozīmē būt iesastītiem diskusijā jau no paša sākuma," uzsver S.Elksniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas