Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Segliņš: Kalvītis un Veldre var veiksmīgi darboties valsts labā

Gan ekspremjers Aigars Kalvītis, gan bijušais aizsardzības ministrs Vinets Veldre (abi Tautas partija) noteikti veiksmīgi varētu darboties gan valsts institūcijās, gan tautsaimniecībā, lai arī politikā acīmredzot ne viens, ne otrs sev vietu vairs neredz.

To intervijā aģentūrai BNS atzina Tautas partijas (TP) līderis Mareks Segliņš.

Viņš sacīja, ka pilnībā izprot Kalvīša lēmumu pamest politiķa karjeru, jo pēc valdības vadītāja amata varētu būt grūti rast motivāciju turpināt darboties politikā tikai kā parlamentārietim.

"Es saprotu cilvēciski viņa lēmumu. Jo ziniet - trīs gadus strādājot premjera darbu, pēc tam varētu būt grūti rast motivāciju politikā tālāk. Tas ir kā braukt pirmajā formulā un pēc tam kaut kādā sētas rallijā. Varētu būt pagrūti motivēties. Es viņu pilnīgi cilvēciski saprotu - tas ir kā uzspēlēt augstākajā līgā un pēc tam vietējā čempionātā futbolā, kad varētu būt tā, ka mēs nesaprotam, kāpēc vispār ir jēga iesildīties un vispār iet uz laukuma," Segliņš norādīja.

TP līderis arī atgādināja, ka Latvijā jau vairāki premjeri pēc tam, kad bijuši spiesti pamest darbu valdībā, pilnībā arī pametuši darbu politikā - šādu izvēli izdarījis gan Vilis Krištopans, gan Māris Gailis, gan arī Andris Šķēle. "Mums jau ir daudz bijušo premjeru, kuri pēc tam aizgāja no politikas. Man liekas - viņi vienkārši nespēja rast izaicinājumu, motivāciju savai darbībai," Segliņš minēja.

Savukārt iespējā, ka Kalvītis varētu strādāt, piemēram, "Lattelecom" padomē vai citā līdzīgā amatā, viņa partijas biedrs nekā slikta vai nosodāma nesaskata, uzsverot, ka bijušā premjera zināšanas šādu amatu uzņemties atļauj.

"Viņš beigās tika ļoti dažādi vērtēts kā politiķis dažādu apstākļu dēļ, bet tas, ka Aigaram ir laba ekonomiskā domāšana, ka viņš saprot valsti, viņš saprot uzņēmējdarbību, tas gan. Un es domāju, ka būtu ļoti lietderīgi izmantot viņa zināšanas. Cita lieta, ka vairs kā politiķis varbūt viņš.. Nu visi mēs zinām - kādreiz aizmiga, kādreiz ne tur kur vajag.., bet tas, ka viņš varētu darboties tautsaimniecībā, man liekas būtu tikai ieguvums," TP vadītājs dalījās savās pārdomās.

"Es neredzu nevienu problēmu, kādēļ viņš nevarētu strādāt kādā valsts uzņēmumā, neredzu nevienu - tās ir tikai emocijas, tikai kaut kāda žults, kas gāžas," Segliņš vēl piebilda.

Viņaprāt, līdzīga situācija ir arī ar bijušo aizsardzības ministru Vinetu Veldri, kuram politiskā karjera gan nav izvērsusies spīdoša, tomēr nevarot noliegt viņa zināšanas un iemaņas, kādēļ viņam varētu uzticēt arī kādas valsts institūcijas vadītāja amatu.

"Veldrem ir divas ļoti labas īpašības - viņam ir tāda ciparu galva un spēja apgūt faktoloģisko materiālu, tā ir diezgan apbrīnojama. Viņš, ātri izlasot dokumentus, ļoti labi tver, kas notiek," TP līderis uzsvēra. Turklāt bijušajam aizsardzības ministram noteikti esot arī nepieciešamais "tvēriens un stingrība vadīt procesu".

"Varbūt Veldres kungam nesanāca ļoti veiksmīgi politiķa karjera - [mēs jau zinām] kā tās politiskās karjeras veidojas, tev pietiek vienreiz kaut ko ne tā norunāt, un tevi kaut kā ne tā iegriež. Viņš varbūt par ilgu turējās pie zirgiem, un uzreiz viss kaut kā tā slikti sāka griezties, bet par to, ka Veldres kungs var būt labs kādas valsts institūcijas vadītājs, nešaubos," Segliņš vēl piebilda.

Viņš tāpat pauda pārliecību, ka Veldre varētu veiksmīgi vadīt jaunveidojamo Nodrošinājuma valsts aģentūru: "Nešaubos, ka viņš ir kvalificēts, lai to pieņemtu, par to man šaubu nav. Cita lieta, ka politikā, kaut vai tāpēc varbūt, ka Veldres kungs tā ļoti klusināti runā, tur bija kādi iemesli, kas neaizgāja. (..) Man liekas, viņa īstā vieta ir nevis kā politiķim, bet kā profesionālim atgriezties valsts dienestā."

"Ko tad mēs no vienas puses gribam, lai sabiedrība ir aktīva un ietu politikā, no otras puses sakām - ja tu esi bijis politikā, tev pēc tam jāiet mežā pazust no acīm? Kā mēs tos cilvēkus dabūsim politikā? No vienas puses, visi to vien runā, ka vajag jaunus cilvēkus, vajag nākt politikā. Pēc tam sakām - politiķi? Vai cik slikti, nedrīkst viņš to, nedrīkst šito, lai viņš labāk vispār brauc prom - tas taču absurds," TP vadītājs vēl piemetināja.

Jau vēstīts, ka valdība tuvākajā laikā iecerējusi lemt par iespēju izveidot jaunu aģentūru, apvienojot divas iestādes - aģentūru "Materiālās rezerves" un Iekšlietu īpašumu valsts aģentūru. Ministru kabineta sēdē marta beigās šis jautājums tika atlikts uz nedēļu.

Taču jau izskanējusi iespēja, ka jaunveidojamās ietekmīgās "Nodrošinājuma valsts aģentūras" vadību varētu uzticēt bijušajam aizsardzības ministram Vinetam Veldrem.

Tāpat izskanējis, ka Kalvītis, kurš 1.aprīlī pameta Saeimas deputāta krēslu, varētu ieņemt vietu Latvijas elektronisko pakalpojumu sniedzēja "Lattelecom" padomē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas