Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Seržants: Šķēles vadītā demogrāfijas komisijas izveide ir “populisms bez seguma”

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
demograafs
d
1. Un ko taadu komisija ir sobriid izdariijusi demograafijas uzlabosanai, ka Ice varenaa balsii pazinjo, ka apsaubiit komisijas lietderiibu jau ir nesapraatiigi? 2. ... un tiesi taapeec izdeviigs leetiem populistiem (kuri, starp citu, jau vienreiz soliija taadu ekonomiku, kas ljautu gjimenee uztureet 3 beernus). 3. Strateegjisko plaanu uz 20 gadiem, veelams labi uudenjainu un bez konkreetiibas :D Bet peec 20 gadiem neviens vairs neatcereesies, ka taads plaans bijis, un ja atcereesies, tad izpilde vai nu nebuus konkreeti veerteejama vai arii, ja Latvijai buus panaakumi, varees pazinjot, ka tie ir Skjeeles un tikai vinja nopelns :D 4. Varbuut vispaar likvidet valsts administraaciju un nodot sai komitejai visus jautaajumus, no aarlietaam un aizsardziibas liidz noziegumu izmekleesanai? :D 5. Skjeele jau vienreiz meeginaaja un izgaazaas. Protams, Skjeele joprojaam paliek visu laiku un tautu varosaakais un kompetentaakais, pie tam visaas nozarees!
nu
n
šiem jau labs populisma skolotājs bijis ,hūte.
ha
h
labāk vadi savi degpunktu
Ziedonis
Z
Seržantam nav visi mājās. Diemžēl.
Antidemogrāfs
A
Šķēlei un viņa līdzskrējējiem laikam nav ko darīt,ja pieķērušies demogrāfijai. Kam tad tie cilvēki šeit vajadzīgi,ja šeit palikušajiem nav darba un valsts politikas dēļ radīti neciešami dzīves apstākļi. Visa sāls ir tur,ka valdošā suga sāk apjaust faktu,ka iedzīvitāju skaita samazināšanās dēļ šiem var pietrūkt nodokļu ieņēmumu,ko izšķērdēt. Tikai visam pasākumam ir arī otra puse:cilvēki,kuri domā ar galvu,nevis ar otru galu,neizvēlēsies radīt bērnus,ja nav pārliecības par iespēju viņus izaudzināt. Šādos apstākļos vienmēr gatavi vairoties ir tikai visādi deģenerāti un tie,kas ar galvu nedraudzējas.Nu un tie jau tāpat pārsvarā pārtiek no pabalstiem.Tā ka šķēlei sanāks kārtējais aplauziens.
Nu kas
N
Varēs taču maukt dažādas valsts apmaksātas stulbas reklāmas ltv1 un reklāmtaisītājiem no pll par to piķis.
(*****)
(
Gan jau Seržanta k-gs zina labāk, cik sen kā pats "Degpunktā" populismu piekopa
Deg-(.)-ā
D
Nez' kā būs ar to Šķēles komisiju, pāragri spriest, bet tas, ka Seržants kopā ar jefreitori Supi nu ir galēji nebaudāms teleekrānos, tas sen ir man skaidrs. Abiem sakāpis bēniņos, domādami, ka kļuvuši par TV zvaigznēm.
realitate
r
Demografijas komisija ir izveidota, lai tikai dzitu mulki un par to sanemtu papildus naudu savaa kabataa. Paplapas, pasmiesies, dazi blatosies klat Skelem, lai var nakotnee siltu vietinu pie oligarha dabut. Jo par dzimstibu tuksi pavavulot var jebkurs, tikai nekas no taa nemainas.Un atbildibas nekadas!
vilis
v
Jā!Cik daudz mums tai Saeimā tukšu un trulu tomēr cilvēku,kam nav ideju un priekšsta par valsts pārvaldi.Nu Buiķim piedodams,viņš jau bijušais matemātiķis,tad speciālists par kaut kādām pasaulēm,tagad deputāts,vienkārši plānā galdina urbējs.Šķēli ar var saprast,partijai reitngu nav,ideju tautsaimniecībā nav,speciālists mākoņu piļu radīšanā un plānu,kuriem gals nav redzams.Diez ko būs atkal izfunktierējis piesavināties.Uz to jau viņam galva strādā!
jocīgi
j
Kā tas r iespējams, ka Kārlis ir Saeimas deputāts un vienlaikus ir arī rutīnas žurnālists (diktors) TV raidījumā?
tukšpauris
t
Stulbs atreferētājs tu esi bijis, un tāds tu arī paliksi.
Gatis
G
tā jau tas varētu būt,jo neviens normāls cilvēks,kam nav seguma,lai izaudzinātu bērnu,to nelaidīs pasaulē priekš mokām,ja nu netīšām pagadās kādam pamuļķim,tas arī ir viss.
igaunis
i
1984.gadā, toreizējas Igaunijas PSR ekonomisti Elmuts Laane (Elmut Laane) un Vambola Tirks (Vambola Türk) norādīja , ka cilvēks, kas strādā atbilstoši savām spējām (izglītībai) ir spējīgs tikai 35 – 40 gadu vecumā kompensēt visus izdevumus, kādus sabiedrība tērēja viņa labā (t.i. dodot viņam izglītību utt. – autora piezīme). Pēc 35 – 40 gadu vecuma cilvēks sāk dot “papildus vērtību” nākošo paaudžu labklājībai. Tas nozīmē, ka sabiedrībai ir būtiski saglabāt vidējo vecumu sasniegušu cilvēku dzīvi. Katra priekšlaicīga nāve nav tikai cilvēciska traģēdija, bet arī sociālekonomiski neizdevīga. Īsi runājot, valsts ekonomikai, “dzīve pēc 40 gadiem tikai sākas!”
Ice
I
1) Seržanta k-gs, apakškomisijas izveide nav "populisms bez seguma" šobrīd. Pagaidām tas ir jūsu nesaprātīgs secinājums. Pēc kāda noteikta laika jums VARĒTU izrādīties taisnība, ja "seguma"tiešām nebūs. 2) Jautājums ir pārāk svarīgs latviešu tautai. Tāpēc nav svarīgi, kurš to ir ierosinājis - pozīcija vai opozīcija. Mums pilnīgi aplama politiskā kultūra. Esmu pilnīgi pārliecināta, ka pozīcijas deputāti "saskrēja", lai torpedētu apakškomisijas darbu, baidoties par kārtējo budžeta lāpīšanu. 3) Demogrāfijas jautājuma risināšana jau ir nokavēta par 20 gadiem. Seržanta k-gs, vai jums neliekas, ka te slēpjas valsts stratēģiskais mērķis - NĀCIJAS SAGLABĀŠANA UN NOSTIPRINĀŠANA. Šai komisijai sadarbībā ar citām piekritīgajām institūcijām vajadzētu izstrādāt stratēģisko plānu 20 gadiem šī mērķa sasniegšanai. 4) Gribētos ticēt, ka komisija neaprobežosies tikai ar ģimenes politiku, atsevišķiem izglītības un veselības jautājumiem, bet ietvers pamatjautājumus, kas nepieciešami mērķa saniegšanai - vispirms ekonomikas stimulēšana (darba vietas), reģionālā politika un, protams, izglītība,veselība,ģimenes politika. 5) Uzskatu, ka A. Šķēle varētu ar to tikt galā, jo viņam ir atbilstoša kompetence (bet vai griba?). Dziļi šaubos, ka ar tagadējo valdību un tādiem deputātiem (kā jūs, Seržanta k-gs) tāda stratēģija tiks izstrādāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas