Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sesks: Nevar novilkt rokas bremzi brīdī, kad vajag sākt braukt

Latvija 2013. un 2014.gadā nav gatava atdot tādu finanšu apjomu, kāds ir paredzēts, tas nav reāli, - pirms rītdien paredzētās tikšanās ar starptautiskajiem aizdevējiem intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

Viņš norādīja, ka šāda strauja kredīta atdošana valsts ekonomikai labumu nedos un atdošanas termiņš būtu jāpagarina.

Jau ziņots, ka 6.aprīlī ar starptautiskajiem aizdevējiem Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecībā Rīgā plāno tikties gan ZZS apvienības partiju vadītāji, gan to partiju līderi, kuri ir ZZS līgumpartneri.

"Īstermiņa kredīta piešķiršana Latvijai krīzes brīdī ir apsveicama lieta, taču šobrīd ir pienācis laiks ar vēsu prātu izvērtēt visus plusus un mīnusus situācijā, kad Latvijai šis kredīts strauji ir jāatdod," sacīja Sesks uzsverot, ka valsts ekonomikai šāda strauja kredīta atdošana labumu nedos. "Salīdzinot ar automašīnu, tas ir kā novilkt rokas bremzi brīdī, kad vajadzētu sākt braukt," salīdzina Sesks.

Kā norāda Liepājas domes priekšsēdētājs, ir bijuši gadījumi, kad starptautiskie aizdevēji kredīta atdošanas termiņus pagarina. "Tas nekādā ziņā nepasliktinātu, bet tieši otrādi - uzlabotu Latvijas finanšu rādītājus," sacīja Sesks.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik finanšu situācija valstī ir laba. "Valsts kases kontos stāv vairāk nekā 400 miljoni latu, par kuriem maksājam kredītprocentus, taču šī nauda, kas tika ņemta rēķinoties ar sliktāku situāciju, nav vajadzīga," uzskata Sesks. Viņš arī norāda, ka Latvijai no starptautiskajiem aizdevējiem papildu finanšu resursi nav vajadzīgi un "tas ir labs signāls".

Kā atzina Sesks, rīt sarunās nav plānots konfliktēt ar starptautiskajiem aizdevējiem. "Sarunās jautāsim visu, ko nezinām, jo man un citiem sarunu dalībniekiem nav bijusi iespēja Ivara Godmaņa valdības laikā piedalīties sarunās par kredīta saņemšanu valsts glābšanai un es neesmu lietas kursā par noteikumiem, uz kādiem kredīts ņemts," sacīja Sesks. Viņš arī atzina, ka starptautiskie aizdevēji, kuri Latvijai ir aizdevuši lielus finanšu resursus, no Latvijas puses grib dzirdēt nopietnus argumentus par to, kā valsts šo naudu atdos.

Vienlaikus Sesks norāda, ka nebūtu iespējams izpildīt starptautisko aizdevēju prasību par, piemēram, pensiju vai medicīnas aprūpei atvēlētā finansējuma samazinājumu. "Ja Starptautiskais valūtas fonds uzstās, ka vēl kāda slimnīca jāslēdz, medicīnas pakalpojumi izmaksās dārgāk, jo pacients ar ātrās palīdzības automašīnu būs jāved simts kilometrus uz nākamo slimnīcu," sacīja Sesks, piebilstot, ka "skopais bieži vien maksā divreiz".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas