Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Silenieks: Zatlers sāka ar zoodārzu un beidz ar kapiem

Valdis Zatlers politisko karjeru sāka ar zoodārzu un beidz ar kapiem. "Kas ir Likteņdārzs? Pārnestā nozīmē tādi Latvijas masu kapi, kur atceramies aizgājējus," intervijā nedēļas žurnālam Sestdiena sarkastiski izsakās viens no Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētājiem Viesturs Silenieks. Nākamajās Saeimas vēlēšanās viņš pats nolēmis nekandidēt.

Viņš gan piebilst, ka bijis labi domāts par pulcēšanos Likteņdārzā, taču "vieta depresīva, nav saulesdārzs - likteņi, grūti, ciešanas...Ja caur to prizmu vilks, cilvēkiem viņš ar laiku sāks nepatikt."

Silenieks atturējās prognozēt, cik vietu Saeimā varētu dabūt Zatlera Reformu partija. "Zatlers mudināja, lai visi konsolidējas, bet pats tagad veido atsevišķu partiju, lai gan "Vienotība" viņu aicināja. Vai nav pretruna? Ja viņš tā turpinās un iestāsies vēl arī reālā politiskā dzīve, darbi, aktivitātes, tad tas viss varētu nošļukt komandas trūkuma dēļ," uzskata LZP pārstāvis.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), pēc Silenieka domām, nākamajā Saeimā varētu iegūt par dažām vietām mazāk, "vairāk būs Zatleram, Visu Latvijai! arī iegūs. Saskaņai būs apmēram tik, cik tagad."

Viņš uzskata, ka koalīciju varētu veidot Zatlera partija, Vienotība, Visu Latvijai!, tai varētu pievienotie arī ZZS. Silenieks uzskata, ka nākamajā koalīcijā "zaļie" bez problēmām varētu sadarboties ar Zatlera partiju, lai gan Zatlers šādu iespēju nepieļauj. "Lai viņš tā saka, nākotne pierādīs ko citu," ir pārliecināts Silenieks.

LZP vadītājs neizslēdz iespēju par ZZS sadarbību arī ar SC. "Liela sabiedrības daļa domā tā, kā viņi, un vairs nav jūtams pretnostatījums krievos un latviešos vai kreisajos un labējos. Varbūt kāda vēlētāju daļa no mums arī novērstos, bet tas atkarīgs no tā, kā mēs to argumentēsim," uzskata Silenieks un piebilst, ka sadarbība ar SC notiek visu laiku.

Uzstādījumu pieprasīt no SC nosacījumu sadarbībai atzīt okupāciju un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu Silenieks uzskata par deklaratīvu, emocionālu, tādu, kas nav vērsts uz attīstību. Viņš nenoliedz, ka Latvijas okupācija ir bijusi, taču "tas nav punkts, kas kaut kādā veidā Latvijā tagad ko mainītu". ja būtu balsojums par krievu valodu kā valsts valodu, viņš balsotu pret.

Pēc Silenieka teiktā, ZZS premjera amata kandidāts ir Ventspils mērs Aivars Lembergs (L un V), ja nebūs viņš, būs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Komentējot valsts prezidenta Andra Bērziņa izteikumus, ka viņš nevirzīs premjera amatam cilvēku, kam izvirzītas kriminālapsūdzības, Silenieks atbild, ka "nomelnot cilvēku var ļoti ātri, un tas, ka pret viņu ir sākta kāda lieta, vēl nenozīmē, ka viņš ir noziedznieks".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas