Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Siliņa: Strādāšana plašākā koalīcijā ar Progresīvajiem būs NA izšķiršanās

Tā būs Nacionālās apvienības (NA) izšķiršanās, vai plašākā koalīcijā strādāt kopā ar Progresīvajiem, šodien pēc Jaunās vienotības (JV) tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču sacīja JV Ministru prezidenta amata kandidāte, labklājības ministre Evika Siliņa (JV).

Viņa atzīmēja, ka JV strādā pie iespējami plašākas koalīcijas izveidošanas, tāpēc sarunas par valdības izveidošanu notiek ar "Apvienoto sarakstu", Zaļo un zemnieku savienību, Nacionālo apvienību (NA) un "Progresīvajiem".

Vaicāta, par iespējamām grūtībām izveidot piecu partiju koalīciju, JV premjera amata kandidāte skaidroja, ka pāragri spriest, kurš šādā gadījumā varētu palikt opozīcijā. Tas ir pašu partiju iekšējais jautājums, ar ko viņi ir gatavi sastrādāties, skaidroja valdošās partijas politiķe.

Kā piemēru viņa minēja NA, kas iepriekš paudusi, ka iespējamā sastrādāšanās ar "Progresīvajiem" vienā valdībā viņiem radot bažas. Savukārt no "Progresīvajiem" Siliņa neesot dzirdējusi, ka viņiem būtu "sarkanās līnijas" pret NA.

NA zināmā mērā ir izšķiršanās šajā jautājumā, jo JV ir gatava strādāt "gan ar vieniem, gan ar otriem", sacīja JV premjera amata pretendente.

Kā ziņots, JV pārstāvji šodien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Rinkēviču apliecinājuši gatavību uzņemties vadību konsultācijās par jaunas plašākas koalīcijas veidošanu, sacīja JV premjera kandidāte Siliņa.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien, 17.augustā, iesniedza Rinkēvičam demisijas rakstu. Valsts prezidents Rinkēvičs šonedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas